Bara det bästa - spara 20%* på mors dag

Menu

Parfumdreams

Parfymer

13234 Artikel

Handla parfym online och hitta din personliga doft

Parfym skapar associationer, väcker minnen och triggar igång fantasin – en passande parfym är löftesrik, förtrollande och karakteristisk. För många människor är parfym en fast del av den dagliga hudvårdsrutinen, andra tar fram sin doft bara vid speciella tillfällen.

Olika parfymtyper efter koncentration av doftämnen

Parfym indelas i olika koncentrationshalter, som anger vilken koncentration av doftämnen parfymextraktet innehåller. De är avgörande för hur intensiv och långvarig en doft är och hur hög koncentrationen av doftämnen är i sammansättningen:

  • Eau de Solide: 1-3 %
  • Eau de Cologne: 3-5 %
  • Eau de Toilette: 6-9 %
  • Eau de Parfum: 10-14 %
  • Extrait de Parfum: 15-30 %

Inom de intensivare doftvarianterna, så kallade extreme eller intense-varianter, kan koncentrationen av doftämnen vara högre inom respektive koncentrationshalt. Ju lägre koncentrationen av doftämnen är, desto snabbare försvinner doften. Om du alltså är på jakt efter en doft som stannar kvar länge på huden, ska du satsa på en eau de parfum eller åtminstone en eau de toilette. Rent prismässigt gäller som regel att ju högre koncentration av doftämnen är, desto dyrare blir produkten.

Parfymernas sammansättning

De flesta parfymerna består av en huvudnot, en hjärtnot och en basnot.

  • Huvudnoten är det första intrycket du får av en parfymdoft och den avdunstar ganska så snabbt.
  • Hjärtnoten är själva kärnan i doften och varar i några timmar.
  • Basnoten är parfymens sista doftfas, som längst stannar kvar på huden och i kläderna.

Inom dam- och herrparfymerna finns till viss del samma doftämnen, men med vissa skillnader.

Dessa aromämnen finns i parfymerna

Parfymer består av doft- och aromämnen, som kombineras i olika andelar och på så sätt blir till en unik doft. Inom parfymindustrin arbetar man både med naturliga och konstgjort skapade doftämnen.

Vissa doftämnen är extra populära och används därför ofta i parfymerna. Till de mest omtyckta parfymerna räknas:

Handla parfymer online: Upptäck vårt omfångsrika sortiment

Numera finns det ett enormt utbud av olika parfymer. Inom handeln finns det allt ifrån designerdofter och succéparfymer från välkända märken till personliga doftkompositioner från små parfymörer. Parfym passar extra bra att handla på nätet, eftersom urvalet är som störst där. Om du är ute efter att handla billiga parfymer, är parfumdreams den rätta platsen för dig. Det finns mängder av damparfymer och herrparfymer till billiga priser. Allt ifrån eau de toilette, eau de cologne till eau de parfum – våra kunder kan välja mellan många succéparfymer.

Handla billiga märkesparfymer och hitta en doft som passar just dig

Filtrera din sökning hos parfumdreams efter doftnoter, doftgrupp, karaktär och egenskaper och hitta parfymen som passar dig bäst. En present till din partner, en vän, någon i familjen eller till dig själv: Hos parfumdreams finns det många omtyckta och billiga märkesparfymer .

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 20.05.2024.

Betalningssätt

KlarnaBankIDBetala direkt.Få först. Betala sen.swishVisaMasterCardMaestroVisaElectronPayPalAmazon Pay

Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube