Få 21%** som nyhetsbrevsprenumerant

Menu

Parfumdreams

Rakhyvel & tillbehör

10 Artikel

Rakhyvlar & tillbehör – slät hy med hållbara metoder

Långt innan det fanns systemrakhyvlar med flera rakblad använde sig män av enkla rakhyvlar med ett rakblad. Sedan försvann de i hög utsträckning, men har nu blivit populära igen och finns i olika utföranden. Det speciella med dessa hyvlar: Hyveln består i regel av ett handtag och ett enda rakblad. Men eftersom den här typen av rakhyvel saknar ett bladskydd bör man vara lite försiktig under rakningen. Men när du väl har fått kläm på det hela märker du hur pålitlig, praktisk och hållbar en rakhyvel för män kan vara.

Rakhyvlar & tillbehör för en klassiska rakning

Det är inte bara män som använder rakhyvlar. Allt fler kvinnor går den traditionella vägen och använder denna klassiska rakningsmetod. För till skillnad från många andra rakhyvlar producerar rakhyvlar & tillbehör inget irriterande plastavfall. Dessutom är rakningen okomplicerad om du bara följer några enkla råd:

  • Förbered huden för rakning: Den bästa tiden att raka dig med en rakhyvel är när hårstråna är mellan fem och sex millimeter långa. Dessutom är det snällast mod huden om du rakar dig direkt efter en dusch eller ett bad när huden mjuk och porerna har öppnats. Då är det mycket enklare att raka sig
  • Använd rakgel eller raklödder: Även när huden r tvättad och mjuk bör du ända alltid använda rakgel eller ett raklödder. Huden skyddas därmed på bästa möjliga sätt och rakhyveln för män glider ännu mer effektivt över de områden som ska rakas.
  • För rakhyveln korrekt: För en noggrann och säker rakning bör rakhyveln föras över huden i 30 graders vinkel. Det är också bättre att göra flera korta drag än att föra hyveln över långa partier. Ta dig hellre lite tid än att stressa så slipper du skära dig.
  • Tvätta och vårda ansiktet: När du har rakat dig är det dags att tvätta bort lösa hårstrån och kvarbliven produkt. Efteråt är det en god idé att använda en vårdande kräm eller ett vårdande balsam för att vårda och lugna huden.

Men nöj dig inte med att bara tvätta ansiktet när du är klar med rakningen. Även rakhyveln behöver tvättas och torkas noga. Lossa rakhyvelns huvud för att ta bort alla hårstrån. Skruva av skruvarna för att lossa huvudet och skölj bort allt hår. Sedan är bladet redo för nästa rakning.

Hyvel och tillbehör för en rakning med stil

En rakhyvel kommer sällan ensam. Ofta köps de i praktiska set som innehåller olika tillbehör. Det kan vara ett fodral för rakhyveln eller en rakhyvelställ med rakborste. Då har du allt du behöver för den perfekta rakningen nära till hands.

Men det är viktigt att du använder alla delar rätt och att du rengör dem noga efter varje användning. En rakhyvel för män är inte bättre än den som använder den. Använd borsten för att applicera generöst med raklödder jämnt över hela hudpartiet. Dra sedan nytta av rakhyvelns vikt för att raka bort allt hår direkt från huden med försiktigt tryck.

Upptäck olika rakhyvlar & tillbehör hos parfumdreams

Rakhyvlar har män har fått en riktig comeback. De rakar tillförlitligt, består av bästa material och klarar sig utan plast. Det enda du behöver göra är att byta rakbladet då och då. Så slipper du bidra till trista sopberg. Hos parfumdreams hittar du snygga rakhyvlar för män som kommer att förvandla rakningen till en härlig upplevelse.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube