Bestseller

Jean Paul Gaultier Parfym

1003
5/5 baserat på alla kundbetyg

Jean Paul Gaultier-parfym: Sensualitet för alla

Jean Paul Gaultier representerar en person och ett märke – båda är oskiljaktigt förenade med varandra. Den franska modeskaparen Gaultier har grundat ett av de mest välkända modeföretagen i världen och väcker sedan årtionden tillbaka ständig uppmärksamhet med sina kreationer. Lika välkända är parfymerna från Jean Paul Gaultier och det är ytterst få som inte känner till de karakteristiska flakongerna i form av mans- och kvinnokroppar.

Jean Paul Gaultier föddes 1952 och har inte genomgått någon klassisk modedesignutbildning. 1970 skickade han några modeskisser till den kända designern Pierre Cardin, som blev så imponerad att han anställde Gaultier som sin assistent. Det här blev startskottet för hans karriär och redan 1976 presenterade han sin första, egna kollektion. Gaultier representerar extravagant haute couture, som knappast går att bära till vardags, men många av hans mer lediga plagg, som sjömanströjan, har än idag behållit sin plats i modevärlden.

Gaultier-parfym: Det här är designerns mest välkända dofter

Från och med 1993 började Jean Paul Gaultier även att skapa parfymer. Till att börja med lanserade han en Jean Paul Gaultier damdoft, som senare distribuerades under namnet Classique. 1995 kom den manliga motsvarigheten ut på marknaden, herrdoften Le Male. Båda dofterna finns än idag i sina ikoniska flakonger i form av en mans- respektive kvinnokropp.

Signaturdofter har en stark symbolisk kraft, och då ligger det nära till hands att utforma flakongerna efter en symbolisk figur: matrosen. Maskulint, förföriskt, men ändå utan en konform vision av manlighet, har herrdofterna från Jean Paul Gaultier i tre årtionden gjort intryck på parfymvärlden med sina söta och kryddiga nyanser.

Kollektionen med parfymer från Jean Paul Gaultier är liten, men naggande god och lever upp till klassikerna. De kommer då och då i nya upplagor, som till exempel Pride-utgåvan av Le Male-dofterna. Nyanser av yuzu, ljusa träslag och neroli ger denna parfym det lilla extra och gör den till en doft som står för mångfald. En smula söt, en smula kryddig – en parfym för alla, oavsett kön. Även flakongen, med regnbågsfärgade detaljer, är ett statement och har samlarvärde.

Handla parfymer från Jean Paul Gaultier: Beställ dina parfymer bekvämt online på parfumdreams

Oavsett om du vill ha en Jean Paul Gaultier eau de parfum eller en eau de toilette – urvalet hos parfumdreams är stort. Om du är på jakt efter Gaultier-parfymer har du hamnat rätt hos oss. Du kanske vill ge bort en doft till någon eller vill uppdatera din egen parfymsamling – Gaultier-parfymerna har karaktär och representerar sensualitet och förförelse.