Bronzer

73 Artikel
650
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Bronzer – som kysst av solen

Den fina solbrännan från semestern försvinner snabbt. Men med hjälp av en produkt i en tub eller burk kan du nu ha kvar den somriga hyn hela året om. En bronzer ger dig en naturlig look med fräscht glow utan att det ser konstlat ut. Dessutom konturerar du ditt ansikte. Bronzer finns i olika varianter:

  • Puderbronzer, som även kallas för solpuder. Den finns både i pressad och lös form i praktiska burkar och appliceras med en vinklad borste.
  • Krämbronzer: Den krämiga konsistensen appliceras bäst med en stor borste.
  • Bronzerstick: Den krämiga varianten i praktiskt stiftformat appliceras direkt på hyn och blandas in med en borste eller en svamp.

Gemensamt för alla varianter är att de bara finns i mörka toner som går åt det jordiga hållet. De ger kinderna ett klassiskt somrigt glow, som ger intryck av en naturlig solbränna. För att lyckas med detta, ska solpudret vara max två färger mörkare än din hudton. Det testar du bäst på undersidan av armen.

Vilken bronzerprodukt passar för hudtyperna?

För att få somrigt glow på kinderna är det oerhört viktigt att välja den rätta produkten. Om du har torr hy ska du välja en krämbronzer i burk eller som stick. Den är fuktgivande och ger en optimal applicering. Även bronzer som innehåller skimrande partiklar passar för den torra hyn, men bör appliceras diskret.

Om du har oljig eller blandhy behöver du för den skull inte avstå från ditt somriga glow. Då ska du välja ett solpuder med mattande effekt. Oönskad glans dämpas och solpudrets lätta textur gör att det inte lägger sig tungt på hyn. För att inte bronzern ska få ett fläckigt resultat, är det viktigt att först lägga en bra bas med primer och foundation.

Rätt användning av krämbronzer och bronzerstick

Av princip får du två effekter med en bronzer: Antingen en solkysst hy som om du direkt kom från solsemestern eller ett mjukt, format ansikte. I båda fallen startar du med din vanliga make-up-rutin, innan du tar fram ditt bronzerstick. Du väljer själv om du föredrar att applicera med en borste eller en svamp.

För den somriga looken applicerar du krämbronzern på pannan, kinderna och hakan. Sedan blandar du in den ordentligt i hyn. Då betonar du precis de ställen, där den lätta solbrännan skulle ha visat sig. Om du vill använda bronzern för konturering, är det ansiktsformen som du ska koncentrera dig på. Kompakt eller löst solpuder har ingen väsentlig skillnad för användningen.

Upptäck solpuder hos parfumdreams

Välj mellan puder, kräm och stick. För att du även ska kunna ha en fin sommarfärg på kinderna under vintern, bör en bronzer alltid ingå i din dagliga sminkrutin. De förstklassiga produkterna blandas lekande lätt och smälter in i hyn för en naturlig look. Du får en strålande hy som ger dig självförtroende att klara av livets alla utmaningar.