Ögonskugga

231 Artikel
1131
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonskugga: Så förändrar den din look

Ögonskuggor kan ge dig en helt ny look och är därför ett måste i din sminksamling. De finns i mängder av färger och flera olika konsistenser som:

En mörk ögonskugga framhäver dina ögon och ser fantastisk ut på kvällen, en ljus ögonskugga gör däremot att ögonen ser större och piggare ut. Du kan även experimentera med olika färger för att framhäva din naturliga ögonfärg.

Vilken färg är snyggast till dina ögon?

Om du har gröna eller blå ögon funkar en grön ögonskugga mycket bra eftersom den skapar en raffinerad, men ändå fräsch look. En fräscht grön ögonskugga passar dessutom väldigt bra under dagen. Blå ögon drar blickarna till sig om du målar dem i varma jordfärger som lätta nyanser i brunt eller en lätt skimrande skugga i guld.

Om du är djärv och vill framhäva dina blå eller gröna ögon ska du testa en röd ögonskugga. Det är inte alla som vågar sig på att använda röda ögonskuggor, men rätt applicerade kan de skapa snygga effekter. Gröna ögon framhävs av en orangeröd skugga, bruna ögon glittrar om du använder en roströd nyans och blå ögon betonas bäst av en rosaröd nyans. En röd ögonskugga sätter piff på ögonmakeupen och skapar en trendig look.

Bruna ögon framhävs bäst av ljusa ögonskuggor i färgerna nude, rosé, beige eller pärlemor. Ögonskuggans och ögonens färger skapar en kontrast som ger dig strålande ögon. Även bruna ögon klär i en grön ögonskugga, framför allt om dina bruna ögon drar åt grönt.

Fler tips för en perfekt ögonskugga

Det är snyggt att kombinera ögonskuggor i flera olika färger. Applicera exempelvis en mörk ögonskugga på själva ögonlocket och lägg en ljusare highlighter under ögonbrynet. Ju mer du vågar leka med färgerna, desto personligare blir din makeup. Du kan skapa olika slags effekter med ögonskugga och en nästan oändlig färgpalett ger dig många möjligheter att ständigt kunna variera din look.

Ljusa accenter som får dig att se vaken och fräsch ut, eller mörk eyeliner längs fransarna som får dem att fylligare ut och gör dina ögon större – testa att kombinera olika färger och konsistenser.

Vilken typ av ögonskugga passar mig?

Den mest populära typen är puderögonskuggan som totaliga tillverkare erbjuder i alla tänkbara färger. Den finns i pressad eller som löst puder. Den pressade ögonskuggan är lättare att applicera. För att applicera den lösa puderögonskuggan behövs lite träning så att pigmentpartiklarna inte hamnar i ögonen. När du applicerar en puderögonskugga finns det även en risk för att ögonskuggans pigment faller ner och fläckar kindbenen. En puderögonskugga sitter inte lika länge på torr hy. Om du har det rekommenderar vi att du använder en ögonprimer innan du lägger på ögonskuggan.

Om du inte är så van att måla dig fungerar en krämögonskugga bäst eftersom den är lättare att lägga utan att ögonskuggans pigment hamnar i ögonen. Du slipper även risken att få fläckar av ögonskugga i ansiktet eftersom den fäster väl på huden. För att applicera en puderögonskugga behöver du en pensel, men den behöver du inte för att lägga en krämögonskugga. Den fördelar du helt enkelt över ögonlocket med fingrarna.