Eyeliner

232 Artikel
3514
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Markera dina ögon med eyeliner

En eyeliner betonar dina ögon mycket precist och kan till och med göra att de ser större ut. Oavsett om du är ute efter en cat eye-look eller en klassisk linje längs fransraden – en eyeliner som ger dig uttrycksfulla ögon är ett måste i sminkväskan. Men det är en konst att applicera den och det krävs en del träning.

Det finns två olika slags eyeliners. En variant är flytande eyeliner och den kräver övning för att nå ett snyggt resultat. Den appliceras med en pensel och att dra penseln i en jämn linje längs fransraden är något av en konst. Den andra varianten är en eyelinerpenna. Den är lite fastare och lättare att applicera, något som kan vara bra under de första försöken.

Välj själv vilken färg din eyeliner ska ha

Eyeliners finns i flera olika färger. Du kan skapa en helt ny effekt beroende på vilken färg du väljer.

  • En vit eyeliner ger dig genast större ögon eftersom den vita färgen gör att ögonvitan så att säga förlängs utanför ögat. Därför är en vit eyeliner perfekt om du vill ha en vaken blick ur klara, stora ögon.
  • Den svarta eyelinern är en klassiker tillsammans med målade ögonfransar som ser fylligare och längre ut med en skickligt applicerad eyelinerlinje. En svart eyeliner gör att din ögonfransrand ser längre ut och du trollar fram en cat eye-look på nolltid.
  • Om du tycker att en svart eyeliner ser för hård ut kan du testa en brun eyeliner. Den är inte bara snygg till bruna ögon, även blå och gröna ögon ser större ut och effekten är naturligare och ger ett mjukare intryck. En brun eyeliner är perfekt att kombinera med en mörk ögonmakeup, där hela ögonlocket täcks av ögonskugga i brunt.

Vilka andra eyelinerfärger är snygga till mina ögon?

Även färgstarka eyeliners i blått eller grönt accentuerar dina ögon och får dem att glittra. Till gröna ögon passar lila eyeliners bäst och bruna ögon kommer perfekt till sin rätt med en blå eyeliner. Blå ögon får ett extra glitter om du använder färger i guld, koppar eller gult. Välj en färgstark eyeliner till fest, om du bär en outfit i starka färger, vill piffa upp en enkel outfit eller helt enkelt önskar dig lite extra färg i vardagen.

Så här applicerar du din eyeliner

Här är några tips för att dra en jämn linje med eyelinern:

  • Stöd armbågen för att vara så stadig på handen som möjligt.
  • Börja med att använda en ögonprimer. Då slipper du kladd och eyelinern sitter på plats utan att hamna i ögonvecket efter ett tag.
  • Lägg eyelinern så nära fransraden som möjligt för att verkligen ge intryck av täta ögonfransar.
  • Om du har hängande ögonlock ska du dra linjen snett uppåt och inte följa fransraden. Då ser ögonen större ut.
  • Och tänk på att inte dra ögonlocket uppåt när du lägger eyeliner.
  • Ögonmakeup ska alltid läggas i en viss ordningsföljd. Först öppnar du upp ögonen med en ögonfransböjare, sedan är det dags för din eyeliner och slutligen applicerar du mascaran. Om du använder ögonfransböjaren efter att du har applicerat eyelinern är risken stor att den smetas ut.

Ta tid på dig för att applicera eyelinern och stressa inte. Även om linjen är lite hackig de första gångerna kommer den att bli mycket finare efter ett par försök – det kan vi lova!