Nagelsaxar

21 Artikel
23
5/5 baserat på alla kundbetyg

Det visste du inte om nagelsaxar

Nagelsaxar är utformade för att korta ner naglarna till optimal längd. Dock finns det några saker man bör tänka på när man köper det här lilla skönhetsverktyget. Även nagelsaxar finns i olika varianter. Det beror på vilka naglar du vill använda den till. Följande aspekter hjälper dig vid ditt köp.

  • Material: De flesta nagelsaxar är tillverkade av rostfritt stål. Var försiktig med billiga modeller. De kan innehålla nickel, vilket kan vara ett problem för allergiker.
  • Ergonomisk form: Var noga med att verktyget ligger bra i handen.
  • Reglerbara skruvar: Skruven i mitten bör vara reglerbar, så att saxen alltid klipper exakt. I allmänhet ska nagelsaxen inte vicka eller kännas för lös.
  • Formen på spetsen: Nagelsaxar med manikyrspets passar både för att förkorta naglarna och för att ta bort nagelband. Rundade spetsar minskar dessutom skaderisken för nybörjare.

I allmänhet passar nagelsaxar lika bra för både för höger- och vänsterhänta. På grund av hur naglarna är utformade används det skarpa skönhetshjälpmedlet framför allt vid manikyr. Det finns även speciella tånagelsaxar med mikrotandad egg. Men även Nagelklippare eller -tänger är beprövade verktyg för detta. Eftersom tånaglarna är något tjockare behöver du en större hävstångseffekt.

Så använder du din böjda nagelsax på rätt sätt

Klipp inte fingernaglarna för kort, för ett optimalt resultat. Du vill kunna fila dem i form efteråt. Som tumregel gäller: önskad längd + 1 mm. De flesta människor håller nagelsaxen mellan tummen och pek- eller långfingret. Det fungerar visserligen, men det finns bättre sätt.

Öppna handen och lägg nagelsaxen i den. Nu trär du lång- och ringfingret genom hålen. Spetsen pekar mot dig och vilar därmed mellan pekfingret och tummen. Kurvan motsvarar nagelbågen. Det gör att du kortar ner naglarna med precision, eftersom du använder saxen på ett optimalt sätt. Denna teknik passar både för vänster- och högerhänta.

Var alltid noga med hygienen när du använder skarpa saxblad. Särskilt om du delar hushåll med flera andra människor. Eller om du har skadat dig med dem. Tvätta av nagelsaxen med varmt vatten efter varje användning. Sedan bör du desinficera den, för att bakterier inte ska bli kvar. I nödfall kan du även använda lite tvål eller diskmedel

Det här ska du inte använda nagelsaxen till

Nagelsaxen är ingen ersättning för papperssaxar. Bladet blir trögt och kan till slut inte klippa igenom nagelns hornplatta. Det kan leda till stora skador på nageln. Dessutom bör du inte använda en böjd nagelsax med vass spets för att rensa smutsiga naglar. Det kan leda till smärtsamma skador. För att klippa de känsliga nagelbanden finns det speciella modeller med extra vass manikyrspets.

Köp högkvalitativa nagelsaxar hos parfumdreams

Bra nagelsaxar är precisionsverktyg. Saxbladen slipas och behandlas flera gånger vid tillverkningen. Den extra vassa eggen kortar av nageln utan att skada den. Det bästa för dina naglar är att köpa en högkvalitativ böjd nagelsax. Hos parfumdreams hittar du allt, som du behöver för nagelvården .