Rakhyvel herr

28 Artikel
10
5/5 baserat på alla kundbetyg

Rakhyvlar för män – bra tips för en lyckad rakning

Vissa män föredrar skägg, andra vill vara slätrakade. Men alla män måste raka sig ibland, oavsett om de vill ha ansiktshår eller inte. Det kan vara för att trimma skägget eller för att raka av skäggstubben. Oavsett arbetsuppgift krävs då en rakhyvel för män som inte ger skäggstrån en chans.

Snabb och enkel rakning med rakhyvel

Det finns många olika slags rakhyvlar på marknaden. De flesta av dessa har mellan tre och sex rakblad. Flera rakblad gör rakningen snabb och enkel. Men innan du tar till rakhyveln krävs några åtgärder:

  • Förbered ansiktshuden på rakningen: Tvätta ansiktet med ljummet vatten före rakningen. Då tvättar du bort all smuts och förbereder huden optimalt på själva rakningen. Torka sedan ansiktet med en ren handduk
  • Applicera
  • rakgel eller rakskum: Nästa steg är att massera in rakgel eller rakskum i ansiktet. Raka aldrig ansiktet med en rakhyvel utan att använda någon av dessa produkter. De skyddar huden och underlättar rakningen på många sätt så att du slipper irriterad hy, rodnad och skador.
  • Praktiska råd för att använda rakhyvel i ansiktet: Nu kan rakhyveln få göra sitt jobb. Börja med att dra rakhyveln längs ansiktets konturer. Det innebär att du drar hyveln i strånas växtriktning. Raka sedan en gång mot strånas växtriktning. Då får du bort alla skäggstrån utan att skada huden för mycket.
  • Tvätta ansiktet och skölj av rakhyveln: När du är färdig med rakningen tvättar du ansiktet för att få bort överbliven produkt. Glöm inte att rengöra rakhyveln också. Skölj rakhyveln noga så att den är redo när du ska använda den nästa gång.

Efter rakningen kontrollerar du självklart resultatet. Känns huden len och sammetsmjuk, är all skäggstubb borta? Då kan du avsluta hudvårdsrutinen med en after-shave. After shaven förebygger skäggfinnar och rodnader. Den stänger också porerna så att de kan återhämta sig.

Rakhyvlar för en angenäm hudkänsla

Många män föredrar att raka sig med rakhyvel eftersom produkten rakar tillförlitligt och nära huden. Men var försiktig när du rakar dig med en rakhyvel. Var lätt på handen när du drar hyveln över huden. Tryck en aning, men se till att bladen inte skadar eller irriterar huden. Raka försiktigt med och mot skäggstrånas växtriktning. Det bör räcka att bara gå över varje hudparti en gång. Då utsätter du huden för så låg påfrestning som möjligt.

För en lyckad rakning med en rakhyvel för män börjar du med att raka kinderna, sedan rakar du halsen och hakan. Till sist rakar du området runt munnen. Hakans och överläppens hy är mycket tunn. Arbeta därför mycket försiktigt när du rakar dessa ansiktspartier. Men ju längre du låter rakgelen ellerraklöddret verka på huden, desto mjukare blir skäggstråna så att de går lättare att raka av.

Upptäck den bästa rakhyveln för män hos parfumdreams

Att använda en rakhyvel eller rakkniv är ett utmärkt sätt att raka din känsliga ansiktshud. Hos parfumdreams hittar du många olika verktyg för en lyckad rakning. Raka dig alltid med en intakt rakhyvel som har vassa blad. Då reducerar du risken för hudirritation och skäggstubben går lätt att raka av. För en smekvänlig hy som tål att tittas på.