Hårkrämer för män

13 Artikel
415
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårkräm för män – lätt stadga och naturlig glans för lediga looker

Med en hårkräm stylar du håret på ett kick. Beroende på formula får du lätt till medelstark stadga, utan att håret blir klibbigt. Tack vare den krämiga konsistensen är den enkel att fördela i håret. Närande, fuktgivande ingredienser ger håret naturlig glans. Därför passar hårkräm för män framför allt för lediga surfar- eller out of bed-looker.

Vad är hårkräm för män?

En hårkräm är en mångsidig styling- och hårvårdsprodukt, som ger lätt glans, utan att håret känns tungt eller fett. Det ger frisyren mer stöd och tämjer envisa hårstrån. Samtidigt ger stylingkrämen mycket fukt, förhindrar att håret blir torrt och gör längderna lättare att kamma.

Hårkrämer för män passar för lediga looker med naturligt fall. Genom att använda produkterna blir din frisyr ledig och får en strålande finish. Förutom luktfria varianter finns det krämer för håret som har en markant, maskulin doft som varar hela dagen.

För vilken hårtyp passar hårkräm för män?

Hårkräm för män passar för olika hårstrukturer, och de enskilda produkterna är anpassade för de särskilda behoven hos varje hårtyp. Den är i de flesta fall inte bara en stylingprodukt, utan innehåller olika högeffektiva ingredienser som vårdar håret. Tillverkarna skiljer mellan hårkrämer för:

  • torrt hår: Dessa produkter innehåller värdefulla ingredienser, som ger håret näring och fukt. Trots de näringsrika aktiva ingredienserna absorberas de snabbt, utan att håret tyngs ner och efterlämnar inte en fet hinna. Håret får naturlig glans, ser välvårdat och följsamt ut.
  • Lockigt och krulligt hår: Hårvårds- och stylingprodukterna lägger sig som ett skyddande skikt över håret och ger lockarna mer stuns och följsam glans. Under regniga eller fuktiga dagar motverkar de frissighet och ger frisyren mer form.
  • tunt hår: Denna hårkräm har en lätt sammansättning, som inte tynger ner fint hår. Den gör hårstrukturen tjockare och ger frisyren mer volym. Den innehåller delvis en speciellt aktiv ingrediens, som stimulerar hårväxten.
  • fett hår: Produkter som fräschar upp håret och avlägsnar fett från hårbotten innehåller oljeabsorberande puderpartiklar som fördelas jämnt vid föning. De efterlämnar rent hår, som känns starkare och mer lätthanterligt.

En bra stylingkräm har flera uppgifter. Den gör håret smidigare, återfuktar och ger glans. Dessutom ger produkten frisyren mer definition och stadga, utan att tynga ner håret.

Hur använder du hårkrämen?

Hårkräm för män kan användas i torrt eller handdukstorrt hår. Hur mycket kräm du behöver för stylingen beror på hårets längd och hårtyp. Till att börja med räcker en liten mängd, så att du kan prova dig fram. Om du gnuggar klicken i handflatorna först går det lättare att fördela produkten. Därefter arbetar du in krämen jämnt i längderna eller betonar vissa partier.

För en perfekt look drar du fingrarna genom håret eller använder en kam för att tämja enstaka ostyriga hårstrån. Dessutom kan du återfå formen på frisyren hur ofta du vill under dagen. För större lyft och definition fördelar du hårkrämen i handdukstorrt hår och stylar det med fönen. För att håret inte ska skadas av värmen innehåller många produkter värmeskydd. Detta lägger sig runt hårstråna och förhindrar skador på hårstrukturen.