Clinique

1924
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Clinique: Hudvård utvecklad av hudläkare för naturlig skönhet

Märket Clinique står för högkvalitativ kosmetika utan parfym och andra allergiframkallande ämnen. Clinique grundades 1968 i samarbete med dermatologen Dr. Norman Orentreich. Målet var att utveckla allergitestad ansiktsvård som människor i alla åldrar kan använda utan problem. Än idag arbetar Clinique med dermatologer, läkare och vetenskapsmän för att förbättra sina produkter. Clinique anses vara en pionjär inom området för allergitestade skönhetsprodukter som är utvecklade i samarbete med hudläkare. 1968 såldes den första Clinique-skönhetsprodukten i det stora varuhuset Saks Fifth Avenue i New York och blev omedelbart en framgång.

Redan från början samarbetade märket med det redan etablerade kosmetikamärket Estée Lauder. Estée Lauder grundades 1946 i New York och Estées svärdotter, Evelyn Lauder, läste om Clinique i en artikel i Vogue och såg till att märkena slogs samman. Än idag är Clinique en del av Lauder-imperiet, som även äger andra världskända märken.

Clinique kosmetika: Dessa produkter finns i sortimentet

Hos Clinique finns ett omfattande produktsortiment med kosmetika för ansikte och kropp. Märket började visserligen med skönhetsprodukter för kvinnor, men numera finns det även produkter för män, som även de är utvecklade med strikta kvalitetskriterier ur vetenskaplig synvinkel.

Urvalet för kvinnor är större än för män hos Clinique kosmetika. Dock kan även män hitta det de söker bland lotioner, peelings och serum när de vill ha en produkt som inte är irriterande och som inte innehåller konstgjorda parfymämnen.

Vad är utmärkande för märket Clinique?

Clinique står för extra hudvänlig kosmetika utan djurförsök. Produkterna testas noggrant av människor och det räcker med en enda negativ reaktion för att produkten ska skickas tillbaka till laboratoriet och omarbetas. På så sätt vill Clinique säkerställa att kosmetiken inte ger upphov till allergiska reaktioner och tål att användas av alla.

Clinique står för tillförlitlighet och förtroende på grund av samarbetet med dermatologer och forskare inom hudvård. Vårdande växtextrakt och närande enzymer ger huden det den behöver för en vacker lyster. Med Clinique kan den naturliga skönheten framhävas och huden vårdas med en långvarig effekt. Clinique är framförallt känt för trestegssystemet. Med bara tre hudvårdsprodukter får du en komplett daglig skönhetsrutin som består av tre steg:

  • Rengöring: Med en rengöring befrias huden från smuts.
  • Exfoliera: Med en lotion som gör huden klarare avlägsnas överflödiga hudceller.
  • Återfukta: Huden får tillräckligt med fukt med en rik kräm eller lätt gel – allt efter behov.

Alla produkter som behövs för denna hudvårdsrutin i tre steg finns hos Clinique, och även mycket annat. Du får skönhetsprodukter som utvecklats med medicinsk bakgrund, som passar för alla hudtyper och övertygar med förstklassiga ingredienser.

Handla kosmetika från Clinique hos parfumdreams

Hos parfumdreams kan du köpa skönhetsprodukter från Clinique, som passar perfekt ihop. Vare sig det gäller smink, hudrengöring eller hudvård är alla Cliniques produkter fria från allergener och doftämnen. Du får en förstklassig hudvårdsserie för din dagliga skönhetsrutin till förmånliga priser bekvämt levererade hem till dig.