Sminkpensel

144 Artikel
141
5/5 baserat på alla kundbetyg

De bästa sminkborstarna för en fantastisk finish

För puder, ögonskuggor eller rouge: Makeup appliceras bäst med en borste. Sminkborstar hjälper dig att fördela produkten optimalt i ansiktet, så att du får en snygg, naturlig finish och en look som håller hela dagen. Men vilka sminkborstar finns det och vad ska man tänka på vid köp?

Varför behöver jag en sminkborste?

När sminkborsten doppas ner i produkten absorberar den pigmenten hos ögonskuggor, rouge, med mera. De mjuka borsthåren fördelar produkten jämnt på huden och får den att stanna kvar.

Nybörjare applicerar ofta sitt smink med fingerspetsarna. Resultatet blir dock betydligt mer precist om man istället väljer en borste. Då kan man bättre arbeta in produkten och lyckas med detaljer. Det leder till ett jämnare resultat, jämn hy och harmonisk makeup. Därför lönar det sig att skaffa en sminkborste.

Vilka sminkborstar finns det?

Det finns en mängd olika typer av sminkborstar, som skiljer sig åt i form, fasthet och storlek. Eftersom olika produkter ska appliceras på olika partier uppfyller varje borste olika krav.

Med små borstar för ögon, läppar eller highlights kan du arbeta precist och dra fina linjer eller framhäva detaljer. Stora borstar med mjuka borsthår passar bäst för att rouge, puder och bronzer ska kunna tonas ut ordentligt och resultatet inte ska bli som en mask.

Beroende på syfte, produkt och hudparti rekommenderas dessa sminkborstar:

  • Ögonskuggsborste
  • puderborste
  • foundationborste
  • rougeborste
  • eyelinerborste
  • concealerborste
  • highlighterborste
  • läppensel
  • puderborste

Den som vill ha flera högkvalitativa borstar för sin sminkrutin kan välja ett praktiskt borstset. Dessutom: Användningssyftet för en borste finns oftast i namnet – på så sätt kan man hitta de perfekta sminkborstarna för varje användning.

Vilka tillbehör för sminkborstar finns det?

Sminkborstar kan för det mesta användas mycket länge – men det krävs att man vårdar dem på rätt sätt. Regelbunden rengöring är även viktigt för att få bort bakterier som samlas på borstarna, så att de inte hamnar på huden. Därför finns det speciell borstrengöring, som man enkelt och snabbt kan rengöra sminkborstarna med.

Den som ofta är på resande fot och inte vill vara utan sina hjälpmedel kan förvara sina borstar i borstväskor. Då skyddas de i packningen och är säkert förvarade.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa sminkborstar?

Innan köpet ska man först och främst fundera över vad man ska använda sminkborsten till. Dessutom är det skillnad mellan sminkborstar av äkta hår och syntet. Det viktiga är vad man själv föredrar. Varianterna av äkta hår passar oftast bättre för pudrig makeup. Syntetborstar å sin sida absorberar produkter med krämig konsistens bättre.

Beställ sminkborstar online hos parfumdreams

Tack vare det stora urvalet hos parfumdreams kan alla hitta en passande borste för den perfekta sminkrutinen. Det bästa: De förstklassiga borstarna känns behagliga mot huden och ger en fantastisk finish. Det gör det mycket roligare att sminka sig – och det till ett billigt pris.