Duschsvampar

4 Artikel
2
5/5 baserat på alla kundbetyg

Duschsvampar: spakänsla hemma

Bad och duschsvampar är en bra hälsoprodukt i duschen eller badet hemma eftersom de har många positiva effekter:

 • De kan användas för att löddra upp duschtvål eller fast tvål och på så sätt fördela den bättre över kroppen.
 • Badsvampens något grova yta har även en peelingliknande effekt på huden som tar bort döda hudceller. Det rengör huden noga och förebygger orenheter.
 • Blodcirkulationen stimuleras när du masserar huden med badsvampen så att huden ser fastare ut med tiden. Dessutom blir huden mottagligare för vårdande produkter när du har tvättat dig med en duschsvamp.
 • Du kan välja mellan badsvampar av syntetiska fibrer eller högkvalitativa naturmaterial, bland andra:

  • Luffa: Dessa massagesvampar består av luffa-fruktens innanmäte.
  • Konjak: Konjaksvamparna består av konjaksrotens fibrer.
  • Natursvampar: De skördas ur havet, liknar koraller och växer på havsbotten – främst i Medelhavet.

  Duschsvampar av syntetisk fiber: Vilken fördel har de?

  Enpeelingsvamp av syntetisk fiber noppväv eller mikrofibrer. De har ofta starka färger och kan vara ett snygg färgaccent i ditt badrum. De kan ha två olika sidor som kan användas för olika syften, exempelvis en sida för kroppen och en för ansiktet. Det finns svampar av syntetfiber med långt handtag så att du kommer svåra ställen som ryggen.

  Peelingssvampar för en smidig hud

  Eftersom du kan arbeta upp ett rikligare lödder av tvålen och duschgelen med en badsvamp behöver du inte använda lika mycket tvål och gel. Det sparar både pengar och är snällt mot miljön. Dessutom förstärker löddret och peelingen tvålens effekt så att huden kan tillgodogöra sig dess vårdande ingredienser ännu bättre. Om du använder en mild duschtvål skyddas hudbarriären.

  Badsvampar: Tänk på detta när du använder badsvampar

  Badsvampar kan bli bakteriehärdar om du inte rengör dem rätt. De samlar på sig döda hudceller där bakterier kan bildas och förökas i badrummets fuktigt varma miljö.

  Därför ska du tvätta din massagesvamp noga efter varje användning och skölja ut döda hudceller ur svampen. I annat fall sprider du ut bakterier som kan orsaka hudirritation på kroppen varje gång du tvättar dig. Du ska heller inte tvätta underlivet med svampen eller använda en annan svamp för underlivet än den du använder för resten av kroppen. Då skyddar du dig mot bakterier.

  Hur ofta ska man byta duschsvamp?

  Byt duschsvampen ungefär var tredje månad. Även om den fortfarande ser bra ut är risken för stor att den förvandlas till en bakteriehärd efter regelbunden användning. Skulle den börja lukta illa innan den tiden ska du kasta den direkt och köpa en ny badsvamp.

  Rätt badsvamp för dig hos parfumdreams

  Hämta hem spakänslan och skäm bort din hud med en badsvamp. Den förvandlar en enkel dusch till en spaupplevelse. Upptäck olika badsvampar som får din hud att kännas ren och len hos parfumdreams.