Damparfymer

2806 Artikel
30617
5/5 baserat på alla kundbetyg

Tilltalande damparfymer framhäver personligheten

Damdofter kan fånga karaktären hos en kvinna och framhäva hennes stil. De kan vara sensuella, diskreta, hemlighetsfulla och starka och ger kvinnan en personlig touch. Damparfymerna är ofta lätta, blommiga och fräscha – men spektrumet är brett. Varje kvinna kan i djungeln av alla flakonger hitta just den doft som passar henne perfekt – men för det mesta behöver hon testa några dofter innan hon hittar den.

Vad kännetecknar bra parfymer för kvinnor?

En bra damdoft är lika individuell som kvinnan som bär den. Vissa kvinnor vill överraska med sin parfym medan andra vill förmedla en tillitsfull känsla. Ungdomligt fräsch, mogen och tung och blommigt lätt är olika doftassociationer, som damparfymerna kan ge uttryck för.

Det finns några klassiska doftnoter i damparfymerna, som t.ex.:

  • Blommig
  • Fruktig
  • Träig
  • Orientalisk
  • Tropisk
  • Chypre

Doftnoten chypre har en mycket speciell inriktning. Den presenterar sig först genom en förnimmbar doft av citrusfrukter, som sedan övergår i varma, orientaliska noter. Chypre står för nedtonade, lätta dofter som utstrålar sportig elegans och fräschhet.

Doftnoterna är sällan endimensionella, utan har ofta kopplingar till olika komponenter, som i sig ger en överraskande effekt. En blommig parfym kan även innehålla träiga noter och en orientalisk parfym kan även vara fruktig. Genom överraskande kombinationer uppstår en spännande doftbild, som parfymörerna vet hur de ska skapa till perfektion.

Damdofter för ett stort intryck

Oavsett om damparfymen används till vardags eller för ett speciellt tillfälle, är en bra doft något som fulländar kvinnans helhetsintryck. Till vardags föredrar många kvinnor de lättare dofterna. Blommiga eller fruktiga doftnoter passar extra bra för sådana kompositioner. På kvällen får dofterna gärna vara lite mer extravaganta: Med en intensiv damparfym, som t.ex. innehåller kryddigt söta noter, gör varje kvinna ett oförglömligt intryck.

Damdofternas speciella effekter

Parfymer väcker minnen, stimulerar kreativiteten, väcker längtan och kan till och med mildra stress. Det är ju nämligen näsan som direkt och ofiltrerat är kopplad till känslo- och minnescentrat i hjärnan, vilket gör att lukter och även parfym får en särskilt betydelse.

Många kvinnor testar först en av de klassiska parfymerna, innan de dyker djupare i parfymernas värld. Urvalet av klassiska parfymer är stort, och bara några få kvinnor startar direkt med nischade dofter första gången de testar en parfym. Det finns en enorm värld av klassiska damparfymer att upptäcka och parfumdreams är det rätta stället för detta.

Handla damparfymer online hos parfumdreams

Om du är på jakt efter den rätta doften för dig, hjälper vi dig att hitta den. Filtrera din sökning efter doftgrupp, parfymens karaktär, noter och tillverkare och låt dig inspireras och övertygas av vårt fördelaktiga utbud. När du beställer online, får du parfymerna snabbt hemskickade och kan dyka ner i nya doftvärldar.