Ansiktsmasker mot pormaskar

9 Artikel
4
4/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsmask pormaskar: Bli av med pormaskarna i en handvändning

Det är tyvärr inte alla som upplever att pormaskarna försvinner efter tonårstiden. De kan även förekomma senare i livet, när det sker en överproduktion av talg i huden. Med en ansiktsmask mot pormaskar går det att bli av med de små svarta prickarna, som mest förekommer på näsan och kinderna.

Det finns olika saker som orsakar pormaskar, som t.ex. stress, hormonell obalans, otillräcklig ansiktsrengöring eller att man har en fet hud av naturen. Pormaskar kan även bli inflammerade och det bör man starkt undvika. En mask för porer kan därför vara ett viktigt steg mot att rensa och rengöra huden och att skonsamt avlägsna pormaskarna.

Olika ansiktsmasker mot pormaskar

Det finns olika slags ansiktsmasker mot pormaskar som kan hjälpa mot de svarta små prickarna. Dessa är:

  • Peel off-masker: En mask som drar ut pormaskarna är en omtyckt variant för att förebygga orenheter i huden. Den krämiga eller gelartade masken appliceras på ansiktet, får torka in och kan sedan dras bort från huden efter 20-30 minuter. När den dras av, följer pormaskarna med. Smutsen i huden och i porerna avlägsnas på detta sätt effektivt och lämnar huden fräsch och ren. Om du har mycket torr och känslig hud, är det bäst att du avstår från att använda peel off-masker, eftersom huden då kan bli irriterad. För den här hudtypen passar mildare alternativ bättre, som förser huden med fukt. Peel off-masker passar bäst för fet eller normal hud.
  • Masker med aktivt kol: Aktivt kol binder smuts och överflödig talg och drar orenheter som en magnet ur huden. Som regel framställs aktivt kol av kokosnötskal, som rengör huden på ett effektivt sätt. Masken appliceras på ansiktet, får dra in i huden och kan därefter enkelt sköljas bort med vatten.
  • Masker med lera: Det går även att avlägsna pormaskar med en lermask, som mjukt drar ut överflödig talg ur porerna och dessutom förser huden med värdefulla näringsämnen. Speciellt den torra och känsliga huden drar nytta av lermasker, vilket gör dem till ett bra alternativ till peel off-maskerna och maskerna med aktivt kol.

Använd ansiktsmasker mot pormaskar på rätt sätt

Innan du avlägsnar dina pormaskar med en ansiktsmask, bör du tvätta händerna noggrant. Varje gång du rör ansiktet med händerna tillför du bakterier till huden, vilket kan bidra till nya inflammationer och svarta pormaskar. Även ansiktet ska rengöras innan du applicerar masken.

Vilken slags ansiktsmask mot pormaskar du använder, beror på vilket appliceringssätt som är mest praktiskt för dig och på vilken hudtyp du har. Men det är inte bara ansiktsmasken som bestämmer hur pormaskarna utvecklar sig på din hud, utan även den efterföljande hudvården.

Varje gång du har använt en ansiktsmask ska du smörja in ansiktet med en kräm efteråt, som förser huden med värdefulla antioxidanter, mineralämnen och fukt. Det bästa är att välja en lätt kräm, så att inte dina nyrensade porer täpps till igen med feta substanser.

Hur ofta ska man använda en ansiktsmask mot pormaskar?

Hur ofta du ska använda en ansiktsmask mot pormaskar hänger ihop med hur envisa dina pormaskar är och på vilken hudtyp du har. Har du normal eller fet hud kan du lugnt använda en mask två till tre gånger i veckan utan att huden blir för uttorkad. För den torra huden räcker det med att använda masken en till två gånger i veckan.

Tips: Applicera masken bara på de ställen där pormaskarna verkligen visar sig på huden. Då förhindrar du att andra hudpartier blir för torra.

Hos parfumdreams hittar du ett stort urval av ansiktsmasker mot pormaskar och kan på så sätt komplettera din ansiktsvård med ytterligare en grundprodukt.