Mot celluliter

27 Artikel
25
4/5 baserat på alla kundbetyg

Mot celluliter: Krämer, oljor och serum mot apelsinhud

En sund kost, tillräckligt med sömn och mycket träning hör till de mest verksamma sätten att motverka celluliter. De håller bindväven spänstig och kan på så sätt reducera celluliter. De produkter mot celluliter som finns i sortimentet hos parfumdreams är små hjälpredor, som vid regelbunden användning kan förbättra hudbilden. De innehåller ingredienser som framför allt slätar ut och genomfuktar huden.

Hur uppstår celluliter?

Celluliter, eller s.k. apelsinhud, visar sig främst på låren och baken. Men de kan även förekomma på områden som bröst, mage och överarmar. De uppstår framför allt hos kvinnor, som av naturen har en svagare bindväv än män.

Även det kvinnliga könshormonet östrogen spelar en avgörande roll vid bildningen av celluliter. Det stimulerar bindvävens celler att producera enzymer, som bryter ned kollagenfibrerna. Det gör att kvinnor lagrar mer fett och vatten vid de drabbade ställena. De typiska groparna och ojämnheterna uppstår när de hårt fyllda fettcellerna pressar sig upp genom bindväven till hudytan. Genom förändringen i bindvävssträngarna och fettvävnaden i underhuden blir fettansamlingarna tydligt framträdande.

Hjälper verkligen krämer mot celluliter?

Du kan inte bara kräma bort en cellulit som redan har uppstått. Det beror främst på att de aktiva ingredienserna som finns i krämer, geler och serum inte kan tränga ner i de djupare hudskikten, där svagheten i bindväven uppstår. Du kan emellertid förbättra hudbilden med en kombination av regelbunden träning, sund, fettsnål kost och en bra cellulitkräm.

Reducera celluliter med rätt vård

Krämer mot celluliter innehåller vårdande, fuktgivande ingredienser som stramar upp huden. I och med detta ökar motståndet mot fettvävnaden.

Använder du krämer mot celluliter regelbundet i kombination med en lätt nyp- och knådmassage kan huden jämnas ut, så att apelsinhuden blir synligt förbättrad. Ett visst mått av träning och en sund kost bidrar till den uppstramande effekten. Tillverkare av produkter mot celluliter använder sig därför av olika aktiva ingredienser:

  • Alger: förser huden med intensiv fukt
  • Aloe vera: genomfuktar huden och stimulerar lymfan
  • Chili: stramar upp huden
  • Dong Quai (kinakvanne): har en uppstramande, föryngrande effekt
  • Murgröna: stimulerar blodcirkulationen och gör huden stram och smidig
  • Ginseng: innehåller växtandrogener, som är motspelare till cellulitframkallande östrogen och kan understödja fettreduceringen
  • Koffein: har en uppstramande, dränerande effekt, kan hjälpa fettreducering och höja blodcirkulationen
  • Mineralämnen: upprätthåller en sund ämnesomsättning, avsyrar vävnaden och förhindrar ansamlingar
  • Retinol: stärker bindväven och stimulerar kollagenproduktionen

Förutom de plumpande och uppstramande cellulitkrämerna finns det peelingar med havssalt eller kaffe. De avlägsnar döda hudceller på ett mjukt sätt och förbättrar synligt hudstrukturen.

Hur du använder cellulitkräm

För en varaktig effekt applicerar du hudvårdsprodukten en till två gånger per dag. Massera in krämen med cirkelrörelser. Massagen främjar blodcirkulationen och hjälper kroppen att lättare transportera bort den ansamlade vätskan i cellerna. En torr massage med en borste innan appliceringen av cellulitkrämen stimulerar ämnesomsättningen och blodcirkulationen. Det gör att huden bättre kan absorbera de aktiva ingredienserna.