Fotvård

88 Artikel
66
5/5 baserat på alla kundbetyg

Fotvård – bra tips för trötta fötter

Fötterna får jobba på övertid varje dag. De tar oss från en plats till nästa och går i genomsnitt mellan sex till åtta kilometer om dagen. Då kan de verkligen förtjäna sin fotvård och lite extra uppmärksamhet. Det räcker med lite tvål och vatten för att hålla fötterna rena. Men fotvårdsrutinen kan bli så mycket bättre med lite tips och tricks. Det är fötterna väl värda.

Bra tips för förtrollande fina fötter

Våra fötter ska inta vara fina bara på sommaren. De bär på oss varje dag, ofta i obekväma skor eller på ojämna, knöliga underlag. Det är knappast konstigt att fötterna blir nariga och för förhårdnader eller rent av liktornar med tiden. Men med rätt fotbehandling blir fötterna fina och välvårdade igen.

  • Fotkräm: Fotvård kan vara så enkelt. En återfuktande fotkräm tillför fötterna massor med fukt. Den är en utmärkt behandling mot nariga och torra fötter.
  • Fotbad: Ett fotbad är både uppfriskande och stimulerande. Använd badsalt i fotbadet eller ta ett basiskt fotbad. Det är en typ av fotvård som har en lugnande och vitaliserande effekt. Fotbadet ger även fötterna an chans att vila och slappna av.
  • Fotpeeling: En bra fotskrubb är en produkt som bör användas regelbundet. De små kornen i vårdprodukten avlägsnar döda hudceller skonsamt. Resultatet blir vackra, mjuka fötter som tål att tittas på.
  • Fotspray: Fötterna behöver också en uppfriskande boost ibland. Det enklaste sättet att ge dem det är med en fotspray. Sprayerna finns i många olika doftriktningar och efter en liten dusch känns fötterna både pigga och vårdade. Det kan ju aldrig skada att även fötterna luktar gott.
  • Fotmask: En fotmask är inte alls samma sak som en fotkräm. Den är betydligt näringsrikare och tillför fötterna stora mängder fukt. Karbamid, echinacea, kokosolja eller kakaosmör ser till att fötterna blir smidigare och väl vårdade.
  • Produkter mot förhårdnader: Det räcker inte alltid med olika vårdprodukter för att göra trötta fötter fina igen. Då kan produkter mot förhårdnader avlägsna envisa hudsprickor och förhårdnader. I så fall är pimpsten, filar och fothyvlar till god hjälp.

Använd dessa fotvårdsprodukter regelbundet för att ge fötterna den vård och omsorg de så väl förtjänar. Då kan du stolt visa upp fina fötter i simhallen och i sandaler.

Integrera fotvården i din vardag och hylla fötterna

Våra fötter utsätts för en hel del. Därför förtjänar de en omsorgsfull fotvård. Efter ett fotbad kan du använda en fotpeeling som gör det inledande förarbetet. Efter fotpeelingen kan du använda olika produkter mot förhårdnader för att behandla olika delar av fötterna. Använd gärna filar, fothyvlar och pimpsten regelbundet, inte bara ibland.

Därefter smörjer du fötterna med en fotkräm eller använder en fotpeeling. Passa på att massera fötterna när du smörjer in dem. En massageboll kan göra stor nytta i detta sammanhang och stimulera fötternas blodcirkulation. När du är klar tar du på dig bomullssockar så att krämen kan absorberas bättre. Försök också att gå barfota så ofta som möjligt. Det är det bästa sättet att vila och slappna av fötterna.

Köp högkvalitativa fotvårdsprodukter kos parfumdreams

En enkel fotvård eller omfattande pedikyr – med rätt vård förebygger du hudsprickor och förhårdnader. Och dina fötter ser välvårdade och silkeslena ut. Vi erbjuder många olika slags fotvårdsprodukter i vårt breda utbud. Så att du kan integrera fotvård i din vardag på bästa sätt.