Dsquared² Parfym

Det kanadensiska märket DSQUARED² står i direkt samband med musikindustrin. Dean och Dan Caten hade en dröm om att få presentera sina modeprodukter på de populäraste catwalks i världen och även dra till människor som betyder något inom musik, konst och mode. Denna dröm besannades år 1994. Bröderna lyckades sakta men säkert att få erkännande från berömdheter som lät få sina kläder designade av dem, vilket gjorde att Dsquared² började bli ett namn i mode- och musikbranschen. Idag står märket för enkel elegans och coolness.

Visste du redan Innehåll

Dsquared² parfym för män och kvinnor

Dean och Dan Caten, kanadensiska tvillingar och modedesigners, grundade 1994 modeföretaget Dsquared² i Milano. Märkets lite ovanliga namn kommer från de båda grundarnas förnamn, Dsquared² det vill säga „D upphöjt i två”. Företaget skapar och säljer dam-, herr- och barnmode av det exklusivare slaget. Med tiden har man även utökat sortimentet med accessoarer och parfymer.

Damparfym från Dsquared²

Från huset Dsquared² kommer några damdofter som lanserats under namnet She Wood och Potion. Serien She Wood Eau de Toilette Natural Spray från Dsquared² finns i olika storlekar samt även som spray på 100 ml. Denna linje är avsedd för kvinnor som står med fötterna på jorden och kan identifiera sig med den puristiska designen och tydliga strukturen. She Wood har en toppnot av jasmin, citron och neroli. Mellannoten tillför lite mysk och den speciella violdoften. Basnoten har värmande aromer av ambra, vetiver och ceder, helt i linje med ordet Wood i namnet. Denna doft kan närmast beskrivas som blommig med träinslag, diskret men samtidigt distinkt. Bland andra doftnoter i serien Dsquared² hittar vi även Golden Light Wood, som fått en varmare doft med inslag av apelsinblomma, citrusfrukt, ceder, vetiver och mysk. Som både färgen och namnet antyder bjuder eau-de-parfum-sprayen Crystal Creek Wood på en snarast sval och frisk not. Om du gillar parfymer som inte doftar alltför sött eller blommigt bör du testa Crystal Creek. Den är hur som helst en perfekt parfym för sommaren och det lilla formatet på 30 ml är också helt rätt. Potion, damparfymen från Dsquared², har en förförisk och aromatisk doft samt finns även som kroppslotion och duschgel. Toppnoten med bergamott, svarta vinbär och viol kompletteras av jasmin, liljekonvalj och ros i mellannoten. Denna blommiga sammansättning får kvinnors hjärtan att slå snabbare eftersom de vet hur milt och förföriskt detta potpurri doftar. I basen hittar vi ambra och mysk bildar, vilket jordar doften och bidrar med ytterligare en förförisk fläkt.

Herrparfymer från Dsquared² – för riktiga män

Herrvarianten av Dsquared² Wood marknadsförs under namnet He Wood och har sedan lanseringen 2007 kommit att bli omåttligt populär. Doften har friska träinslag och en toppnot av silvergran, mysk och växtbaserad ambra. I mellannoten återfinns violblad, violer och en fläkt av aqua, vilket ger doften en viss lätthet. Eftersom basnoten med vetiver och cederträ dröjer kvar är He Wood den perfekta doften för män, även de som arbetar i sitt anletes svett. Potion – vilket för övrigt kan översättas med „trollryck” – som kom ut 2011 har en kryddig doft med träinslag. Toppnotens inslag av angelika, mynta och timjan är ovanlig och det som bidrar till att göra doften så speciell. Även mellannoten, som innehåller gentiana, peppar, ros och kanel, bidrar till parfymens speciella effekt och det som dröjer sig kvar längst är ambra, kaschmirträ, mysk och patchouli. Inte konstigt att denna doft är lika populär nu som när den först lanserades!