Parfym och Butik från Laura Biagiotti

Sin första kollektion presenterade Laura Biagiotti 1974 i Florens och lade därmed grunden för det fr… Ta reda på mer

Laura Biagiotti Parfym och Butik

Sin första kollektion presenterade Laura Biagiotti 1974 i Florens och lade därmed grunden för det framgångsrika märket Laura Biagiotti, som vet hur kvinnans skönhet kan framhävas med elegant mode. Hon anses vara en av de få modeskapare som hellre låter sig inspireras av kvinnor i det "normala livet". Hon har inget till övers för trådsmala modeller och denna inställning har varit en stor framgång för henne, då hon kunnat tilltala en större målgrupp med sina eleganta plagg. Sedan år 1982 har hon även varit aktiv i parfymbranschen och hennes doftkollektion kan ses som kronan på verket.

Visste du redan Innehåll

Parfym från Laura Biagiotti – för de italienska stunderna

Laura Biagiotti är inte bara känd som modeskapare, utan har även skapat ett antal världskända dam- och herrdofter. Det finns flera olika milstolpar i denna italienskas karriär. Hon är framförallt känd för sina feminina kollektioner vilka en gång bidrog till att göra henne berömd. Även de dofter som har utvecklats under hennes namn har bidragit positivt till hennes image. År 1982 var parfymen „Fiori Bianchi di Laura” en favorit, och under åren efter följde succéer som „Roma”, „Biagiotti Uomo”, „Venezia”, „Roma Uomo” och „Venezia Uomo”.

Laura Biagiotti för damdofter och kroppsvård

Laura Biagiotti kallas Queen of Cashmere, ett smeknamn som hon kan tacka sina feminina kashmirkollektioner för. Även hennes doftkreationer har väckt uppmärksamhet på ett sätt som väl matchar hennes ovanliga modekollektioner. „Laura Biagiotti Roma”, en världskänd doft som blev en klassiker först och främst tack vare dess feminina och eleganta not. Även „Roma Uomo”, den manliga motsvarigheten, etablerade sig snabbt i parfymvärldens toppskikt. Parfymen „Roma” representerar framförallt livets romantiska sida. Denna flaska rymmer hela den samlade italienska livskänslan med kärlek och romantik, präglad av stil och självförtroende. Doften „Roma” är en sensuellt doftande komposition med en mellannot av blommiga essenser som får en alldeles speciellt kryddig ton av rosor, liljekonvaljer, nejlikor och jasmin. Märkets sortiment rymmer ytterligare en klassiker bland damparfymer: „Laura” som kännetecknas av en fräsch och fruktig doft. Toppnoten består av melon och litchi, mellannoten utgörs av persika, ros och näckros och i basnoten man man förnimma en fläkt av sandelträ och vanilj. Den går även att köpa som eau-de-toilette-spray i vår onlinebutik och tack vare de olika storlekarna passar den även bra för den som först vill prova sig fram lite. Under namnet Laura Biagiotti hittar du hos oss även kroppsvårdsprodukter, både för män och kvinnor, som matchar parfymerna. Roma-bodylotionen doftar lika ljuvligt som parfymen och är en underbar och dryg lotion för hela kroppen. En perfekt presentidé.

„Laura Biagiotti Uomo” – för italienaren i honom

Italienska män har stil och temperament. Detta uttrycker de inte bara med hjälp av elegant lediga kläder, utan framförallt genom den aura av väldoft de omger sig med. „Laura Roma Uomo” är helt enkelt perfekt för att blåsa liv i den italienska sidan hos varje man. Eau-de-toilette-sprayen är pricken över i:et efter att han har duschat med duschgelen och använt deodorantstiftet i serien „Roma Uomo”. Känslosam, elegant och sensuell, så brukar denna doft beskrivas. Toppnoten består av basilika, bergamott och grapefrukt, en fräsch kombination som snabbt släpper fram mellannotens dofter. Hos „Roma Uomo” är denna en blandning av söt jasmin, kryddiga enbär och kraftfulla inslag av trä. Först efter ett tag gör basnotens dofter entré och dessa dröjer sedan kvar mer eller mindre länge. I detta fall domineras den framförallt av sandelträ och patchouli, vilket även framhäver den karaktärsfullt maskulina doften.