Ögonsmink

1141 Artikel
32175
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonmakeup – för sensuella stunder och dramatisk effekt

Ögonen är blickfånget i varje ansikte. Man säger ofta att de är själens spegel och vad passar då bättre än att rama in dem med ögonsmink. Ögonsmink med spännande glitter, sensuella linjer och diskret skimmer tar du fram med hjälp av mascara, eyeliner och andra produkter och får den rätta looken för det rätta tillfället. Använd följande produkter för detta:

  • Ögonskugga: Krämiga, pudriga, glittriga ögonskuggor eller ögonskuggspaletter - oavsett vilken sort du väljer finns det spännande favoriter att upptäcka.
  • Ögonskuggsprimer: Fungerar som en grund på ögonlocket, förstärker färgintensiteten och förhindrar att pigmenten samlar sig i globlinjen.
  • Mascara: Dramatiskt böjda ögonfransar, som liksom sträcker sig ända upp till himlen, ger en spännande blick. För bästa effekt ska du använda en ögonfransprimer i kombination med en ögonfransböjare.
  • Eyeliner: Markant look eller som diskret accent – med flytande eyeliner och kajalpenna trollar du i en handvändning fram en uttrycksfull ögonmakeup.
  • Ögonfransborste: Applicerat mascaran för tjockt? Säg hej till perfekt separerade fransar med hjälp av de praktiska små borstarna.
  • Lösögonfransar: Här finns olika varianter för alla tillfällen, från fjädriga till tjocka, och självklart med ett passande lösögonfranslim.
  • Ögonsminkborttagning: tar bort ögonskugga, kajalstreck och mascara utan att lämna några sminkrester och gör så att ögonpartiet kan återhämta sig under natten.

Det krävs lite övning för att sminka ögonen på rätt sätt. Man lär sig hur man ska göra med ögonskuggor, eyeliner och mascara för att få ett uttrycksfullt resultat. Kvaliteten på produkterna spelar här en viss roll. Men när du väl har lärt dig knepen, finns det inget som står i vägen för din fascinerande ögonmakeup.

Ögonmakeup för varje ögonfärg

En lätt dagsmakeup går snabbt att göra, medan den intensivt strålande kvällslooken kräver lite mer tid. För att kunna skapa den perfekta looken för dig, ska du i första hand rikta in dig på din ögonfärg. Mjuka karamellbruna toner, rosa och guld passar bra ihop med gröna ögon. Även lila är en helt makalös accentfärg. En blå iris kommer att lysa intensivare om den ramas in av rödbruna och aprikosa färger. Även metalliska färger som koppar och brons är rena underverket för denna ögonfärg.

Tips för en perfekt ögonmakeup

Förberedelse är a och o när det gäller ögonsmink. Innan du närmar dig ögonen ska du lägga en grundläggande sminkbas i ansiktet. En ögonprimer förhindrar att ögonskuggan flyter ut och förstärker färgintensiteten. För att kunna applicera ögonsminket på bästa sätt, behöver du allt ifrån smala till breda sminkborstar. Men glöm för den skull inte ögonbrynen, eftersom de ramar in och finputsar looken.

En exakt applicerad eyeliner är en viktig del av ögonmakeupen. Den behöver inte nödvändigtvis vara svart. Speciellt på våren och sommaren är det mycket trendigt med färgglada eyeliners som sätter glada accenter. Ett vitt kajalstreck längs nedre fransraden öppnar upp blicken och förstorar ögat optiskt. För att få en jämnt applicerad mascara på fransarna, ska du med lätta sicksackrörelser applicera den från roten till toppen.