Ögonbrynsgel

14 Artikel
1
5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonbrynsgel för wow-faktor

Ögonbrynsgel hör idag till de mest populära kosmetikprodukterna för att ge ögonbrynen liv, fyllighet och färg. Parfumdreams erbjuder ett brett, omfattande sortiment av olika ögonbrynsgels för att tilltala alla kunder. Det stora urvalet ger upphov till frågan: Hur väljer jag den bästa produkten för mina behov?

När du ska välja är följande faktorer viktiga:

  • Transparent eller färgad gel?
  • Vilken applikator: rund eller platt borste eller pensel?
  • Vattenfast eller avtvättbar?
  • Vilken färg ska jag välja?

När du ska välja rätt gel för ögonbrynen gäller det att veta vilken effekt du är ute efter. Transparent eller färgad gel är en smaksak. Båda varianterna har sina fördelar. Fördelen med gel jämfört med ögonbrynspennor och ögonbrynspuder är att det formar ögonbrynen. Gelen omsluter varje hårstrå, som därmed fixeras. Färgad ögonbrynsgel är enkelt att applicera och kan betona ögonbrynen perfekt som enda makeup-produkt. Transparent gel passar för kvinnor som vill kunna styla sina bryn individuellt. Produkten gör att man först kan förstärka färgen på brynen med en penna eller puder och sedan forma dem till önskad form med gelen.

Ögonbrynsmascara med olika applikatorer?

Precis som med färgen på gel, beror valet av applikator på tycke och smak. Många ögonbrynsgels har en rund borste, som oftast är något mindre än borsten på mascara för ögonfransarna. Därför kallas ögonbrynsgel ofta även för ögonbrynsmascara. För den som har envisa ögonbryn passar oftast en rund borste. Om brynen ofta tappar formen behöver du applicera ögonbrynsgelen lite kraftigare. I detta fall passar en platt borste som man kan applicera med hårdare tryck.

Tonad ögonbrynsgel: Så väljer du rätt färg

Ögonbrynsgelen ska alltid vara något mörkare än ditt hår. Det ger en smickrande kontrast och framhäver dina ögonbryn. Vid appliceringen är det viktigt att inte ta för mycket gel på en gång. Tryck försiktigt så att ögonbrynsgelen inte kladdar på huden. Du får mer volym om du borstar håren underifrån och uppåt. Istället för att applicera för mycket på samma gång är det bättre att applicera i flera omgångar, som när du lägger mascara på ögonfransarna.