Träborstar

25 Artikel
24
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Träborstar – skonsam vård för vackert hår

Det är inte bara värme som kan skada håret. Även borstar av dålig kvalitet kan utsätta håret och hårbottnen för irritationer. Med högkvalitativa träborstar reder du skonsamt ut knutor ur håret. Borsten på träborstarna masserar samtidigt hårbottnen på ett behagligt sätt.

Hur bra är träborstar för håret?

Borstningen är helt avgörande för den dagliga hårvården. Men du bör vara lite försiktig. Om du bearbetar trassligt hår allt för envist, kan det leda till att håret vid borstningen slits sönder eller bryts. Därför bör du alltid välja hårborstar av hög kvalitet. Träborstar kan inte bara kamma håret, utan även ge det mer glans, kraft och volym.

Samtidigt ser träborsten till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten, något som stärker hårrötterna. På så sätt kan man på bästa sätt förebygga torrt eller slitet hår. Det är viktigt att använda träborsten regelbundet. Det bästa är att borsta igenom håret två gånger om dagen.

Träborstar passar alla hårtyper Men framför allt personer med långt lockigt eller mycket tjockt hår brukar uppskatta borstar av trä. Framför allt borstar med träpiggar reder ut håret effektivt och gör borstningen behagligare.

Hur ska jag sköta min hårborste?

Träborstar måste tas hand om på ett speciellt sätt för att de ska hålla och fungera länge. Det är inte bara hårstrån som fastnar i borsten – den fångar även upp mjäll, smutspartiklar och stylingprodukter. Så här rengör du din träborste grundligt och hygieniskt:

  • Ta bort hårstråna: Ta först bort så många hårstrån som möjligt för hand. Små hårstrån kan du ta bort med en pincett.
  • Tvätta träborsten: Spola borsten under rinnande vatten med ett milt tvål. Låt den inte ligga i blöt, eftersom träet då kan svälla.
  • Torka hårborsten: Låt träborsten torka väl. Lägg den på en handduk på en varm plats.

Så kan du snabbt och enkelt rengöra din träborste. Det tar inte lång tid och kräver inga specialprodukter. Rengör gärna borsten på kvällen, för då hinner den torka under natten och är redo att användas igen nästa morgon.

Upptäck och köp träborstar hos parfumdreams

Träborstar är inte bara hållbara, utan undviker dessutom att göra håret statiskt. De vårdar håret på ett skonsamt sätt och ger det en naturlig glans. Det finns ett urval träborstar att köpa hos parfumdreams – för hårvård, som känns bra varje dag.