Vibratorer

39 Artikel
3
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Vibratorn – sexuell tillfredsställelse med ett knapptryck

Vibratorn har väckt sensation ända sedan den uppfanns av läkaren Joseph Mortimer Granville i slutet av 1800-talet. Det utvecklades först som botemedel mot ”kvinnlig hysteri”, men är idag sexleksaken framför alla andra. Dessa små motordrivna underverk finns i nästan alla former och färger. En verklighetstrogen penis eller ett futuristiskt konstverk? Följande utföranden älskas av kvinnor i hela världen:

  • Klassisk vibrator: Kort sagt en dildo som vibrerar och ser ut som en penis. Kan användas både vaginalt och analt.
  • Lay-on vibratorer: Små och diskreta klitoris-stimulatorer. De är till glädje både när du är själv eller tillsammans med någon annan.
  • G-punktvibrator: Vibratorns böjda form kommer lätt åt G-punkten i vaginan.
  • Lufttrycksvibrator: Omsluter klitoris och ger en intensiv njutning. Finns även som parvibrator.
  • Vibrationsringar: Dessa träs över penis och stimulerar klitoris under akten.
  • Kombinerade vibratorer: Dessa vibratorer är U-formade, där en del läggs mot klitoris medan den andra förs in i vaginan. För dubbelt så stor njutning.

Kort och gott: Vibratorer är numera inget ovanligt. Nästan alla kvinnor äger en eller har åtminstone testat dem en gång. Inget konstigt med det, de bidrar ju till sexuellt oberoende. Samtidigt kan de även berika den erotiska leken på tu man hand.

Köpa en vibrator – hur hittar jag den rätta?

För att köpa rätt vibrator ska du först och främst utgå från dina egna preferenser. Hur vill du bli stimulerad? Om du föredrar klitorisstimulering rekommenderar vi att du väljer en lay-on vibrator eller en lufttrycksvibrator. Om du även vill ha vaginal stimulering är en klassisk vibrator det bästa valet.

En alldeles speciell leksak ärG-punktvibratorn. Den är ganska smal med en karakteristisk böjning. På så sätt nåt den enkelt g-punkten och stimulera den. Många kvinnor anser dessa njutningar vara mycket intensiva, så ett köp kan vara väl värt pengarna.

Viktigt om du ska köpa en vibrator: Att välja rätt material. Medan tidigare modeller var gjorda av plast använder tillverkare numera hudvänligt silikon. Ytan känns smeksam och värms upp av kroppstemperaturen. Om du vill använda din nya bästis i duschen också bör du tänka på att den ska tåla vatten. Drift med vanliga eller uppladdningsbara batterier kan också vara ett köpkriterium.

Så här rengör du vibratorn rätt

Hygien är A och O även för sexleksaker. Det spelar då ingen roll om du använder dina vibratorer mot eller i kroppen. De ska rengöras noga efter varje användning. Vattenfasta leksaker tvättar du helt enkelt under varmt vatten. Om de inte är vattenfasta torkas de av med en fuktig duk.

Sedan sprayar du din motordrivna kompis med en dusch Toy Cleaner. Det är ett specialrengöringsmedel för sexleksaker. Rengöringsmedlet angriper inte leksakens sammetsmjuka yta, men avlägsnar ändå all slags bakterier. När leksaken är torr stoppar du tillbaka den i nattduksbordets låda.