Fotmasker

13 Artikel
3
5/5 baserat på alla kundbetyg

Fotmask – skyddande fotvård mot hudsprickor och förhårdnader

På sommaren går vi ofta i sandaler eller barfota och vill gärna att fötterna ska vara riktigt fina. Men under den långa vintern kommer fotvården tyvärr ofta till korta. En försummad fotvård leder ofta till nariga fötter, förhårdnader och fula hudsprickor. Med en fotmask kan du återställa dina fötter till sin forna glans, oavsett hudtypen.

Använd fotmasker för spektakulära resultat

Fotmasker är vårdande produkter i en helt egen klass. De kan exempelvis vara som en socka mot förhårdnader som förser fötterna med näringsrika, vårdande ingredienser. Då får fötterna exakt den vård de behöver. Trötta fötter som plågas av torr hud blir ett minne blott. För att fotvårdsrutinen ska fungera bör du använda fotmasker så här:

  • Köp en fotmask. Innan du kan sätta igång måste du så klart köpa en passande fotmask. Det är viktigt att masken innehåller både värdefulla fruktenzymer och näringsrika vårdande ingredienser. Dessa kan vara aloe vera, kokosolja eller sheasmör. Välj under alla förhållanden en produkt som motsvarar dina fötters behov. Nu står inget i vägen för mjuka välskötta fötter
  • Förbereda fötterna. Tvätta fötterna innan du applicerar en fotmask mot förhårdnader. Fötterna måste nämligen vara rena för att kunna absorbera maskens vårdande ingredienser optimalt. När du är klar med fotbadet är det dags för fotmasken. Ta ut ett par ur förpackningen och stick in en fot i varje mask.
  • Låt fotmasken verka. Det är jättelätt att använda fotmasken. När du väl har dragit på sockarna sätter ingredienserna igång att arbeta. Ingredienserna vårdar torra ställen och har en lindrande effekt mot hudsprickor och förhårdnader. Låt sockorna veka så länge som anges på förpackningen. Vanligtvis tar behandlingen mellan 40 och 90 minuter. Använd tiden till att koppla av.
  • Njut av egentiden och slappna av. De flesta fotmasker är mycket tunna. De kan alltså gå sönder om du belastar dem. Använd tiden till att läsa en bok eller strömma din favoritserie. Lite egentid är ju aldrig fel.

När tiden har gått drar du bara av masksockarna. Det kan hända att huden börjar fjälla. Med vissa masker sätter denna effekt igång efter kort tid, medan andra vårdprodukter tar några dagar att visa resultat

En fotmask då och då

Fotmasker tillför snabbt fötterna alla aktiva ingredienser som behövs för att göra fötterna mjuka. Dessa vårdande produkter fungerar ungefär som ansiktsmasker. De är impregnerade med värdefulla serum som tränger djupt in i huden och ger optimal vård. Men fotmasker ska inte användas för ofta, utan bara då och då.

Många fotmasker innehåller nämligen fruktsyror som har en stark effekt och gör fötterna mjuka. Beroende på vilken produkt du väljer ska du inta använda den för ofta. Det räcker med en gång i månaden för att ge fötterna en välgörande vård. För fotvården mellan fotmaskerna passar fotpeelingar, fotkrämer och fotlotioner perfekt.

Köp din fotmask hos parfumdreams och ge fötterna värdefull vård

Det finns många olika slags fotmasker att köpa som ger olika resultat beroende på vad du är ute efter. Vissa fotmasker tillför fötterna mycket fukt, medan andra produkter effektivt förebygger förhårdnader och torra hudområden. Hos parfumdreams hittar du många olika slags fotmasker. Så slipper vackra fötter bara vara en dröm.