Parfymer från Roberto Cavalli

Den italienska modedesignern Roberto Cavalli övertygar inte bara med sina fantastiska kläder, utan ä… Ta reda på mer
191
5/5 baserat på alla kundbetyg

Roberto Cavalli Parfymer

Den italienska modedesignern Roberto Cavalli övertygar inte bara med sina fantastiska kläder, utan även med de eleganta dofter som han har på sin repertoar. Cavallis mest välkända parfymer är sannolikt damdofterna "Serpentine" och "Roberto Cavalli". "Serpentine", med Cavallis så typiska orm som symbol, har en orientalisk doftnot, medan "Roberto Cavalli" är mer blommig. Men den Florensfödda designern erbjuder även herrdofter. "Roberto Cavalli Uomo" är en elegant och spännande parfym med en aromatiskt träaktig doft som samtidigt ger en fräsch kick. "Roberto Cavalli Him" är däremot mer avsedd för den yngre mannen. Den förmedlar sexappeal och sorglöshet, men samtidigt värme och sensualitet.
Visste du redan Innehåll
Just Cavalli är en kreation från modehuset Roberto Cavalli grundat av den italienska designern med samma namn. Företaget såg dagens ljus 1970 och och drivs alltjämt av sin grundare. Till skillnad från den exklusiva och dyra huvudkollektionen är Just Cavalli snarare inriktat på en ungdomligare målgrupp. Modemässigt ligger tyngdpunkten på denim, fritidoutfits och jeans. Denna andra kollektion ses vid sidan av den primära kollektionen som en viktig grundpelare. Den ligger dessutom i ett något lägre prissegment även om den fortfarande måste betecknas som märkes- respektive designerkläder.

Lediga och lyxiga dofter för en ungdomlig linje

Cavalli Parfum är en egen division inom företaget och under detta namn marknadsför man totalt fyra damdofter: Just Cavalli, Cavalli Nero Assoluto och två skapelser som uppkallats efter designern. Dofterna, som riktar sig till kosmopoliter med höga krav, är uttalat kreativa och har utvecklats av internationellt kända parfymörer. Cavalli Nero Assoluto har ett utförande i svart och guld samt förmedlar en anda av lyx, självsäkerhet och äventyr. Den eleganta doften finns i form av en eau-de-parfum, duschgel och kroppslotion. Dofterna imponerar tack vare fantasifulla flaskor och ligger i det moderata till något högre prissegmentet.

Cavalli Parfum för män och kvinnor

Cavalli Parfum i Just Cavalli-serien finns både som en variant för män och en för kvinnor. Det stora "just"-trycket pryder alla produkter, både eau-de-toiletten liksom även duschgelen och kroppslotionen. Doften är sexigt provokativ, vild och förförisk.