Kroppspeeling

67 Artikel
52
5/5 baserat på alla kundbetyg

Kroppspeeling: Kroppsskrubb för sammetsmjuk hud

En intensiv kroppspeeling tar bort döda hudceller, talg och smuts med hjälp av fina partiklar som havssalt, socker eller kaffe. Det främjar blodcirkulationen och stimulerar därigenom cellförnyelsen. Välgörande verksamma ämnen ger huden näring med fukt, spårämnen, mineraler samt vitaminer och skyddar den mot uttorkning. En kroppspeeling eller kroppsskrubb rengör huden på djupet och innehåller ibland inflammationshämmande ingredienser, som kan förebygga orenheter i huden vid regelbunden användning. Den avlägsnar inåtväxande hårstrån och efterlämnar en silkeslen, smidig hud.

Vilka typer av kroppspeeling finns det?

En bra kroppspeeling är anpassad efter din huds behov. Hos parfumdreams hittar du ett brett urval av produkter som passar för olika hudtyper. Till klassiska peelings räknas:

  • Peeling med havssalt: De naturliga peelingpartiklarna avlägsnar döda hudceller och gör nariga partier mjuka igen. De grova kornen öppnar porerna, avlägsnar talgavlagringar och förbättrar därmed hudbilden. Användningen ökar blodcirkulationen och stimulerar kroppen till att bilda nya hudceller. Dessutom förser peeling med havssalt huden med spårämnen och mineraler som magnesium, kalium och kalcium. Dessa har en lugnande verkan på huden, dämpar inflammationer och lindrar klåda. Din hud känns fräschare, mjukare och mer vital.
  • Sockerpeeling: för känslig, torr eller atopisk hud rekommenderas en kroppsskrubb med socker, eftersom peelingpartiklarna är mer finkorniga än havssalt. De flesta tillverkarna kombinerar de naturliga slippartiklarna med värdefulla oljor eller sheasmör. Därför är kroppspeelings mycket milda och irriterar inte huden. Användningen ökar blodcirkulationen och gör hudytan slät. Glykolsyran i sockret gör huden smidig, motverkar uppkomsten av fjällighet och förhindrar uttorkning.
  • Peeling med kaffe: De fina kornen i kaffe peelar huden milt, ökar blodcirkulationen och främjar samtidigt cellförnyelsen. Kaffepartiklarna innehåller antioxidanter och koffein. De är inflammationshämmande och förbättrar hudbilden.

I kroppspeelings används huvudsakligen naturliga slippartiklar. Förutom kaffe, salt och socker använder tillverkarna malda fruktkärnor eller nötskal. De är ett bra alternativ till de kulor av mikroplast som ofta användes förut.

Dessutom berikar många producenter kroppspeelings med lera, som binder giftämnen och överflödig olja. Den har en mild peelingeffekt och passar framför allt för fet hud. Grönt te lindrar rodnader och irritationer. Eteriska oljor ger produkterna en mild doft som har en välgörande effekt på sinnena.

Hur använder man peeling för kroppen?

För att huden ska kunna andas igen räcker det att använda en kroppspeeling en till två gånger i veckan. Använd den inte för ofta, eftersom hudens naturliga skyddsbarriär då kan skadas. Applicera den på den ännu fuktiga, rengjorda huden i duschen. Massera in den i cirklande rörelser. På armbågar och knän är huden särskilt grov, så här kan du gärna använda en större mängd och massera in produkten längre för att lösa upp hård hud.

Därefter låter du peelingen för kroppen verka ett par minuter så att huden kan absorbera näringsämnena, innan du sköljer av den med ljummet vatten. Det bästa är att använda en kroppsskrubb på kvällen, så att efterföljande kräm kan gå in ordentligt i huden. Tack vare den intensiva rengöringen är din hud mottaglig för en fuktgivande bodylotion eller en vårdande olja.

Köp kroppspeelings för silkeslen hud hos parfumdreams

Hos parfumdreams hittar du olika kroppspeelings som får din hud att stråla. Oavsett om du föredrar att använda en salt-, socker- eller kaffebaserad peeling kommer din hud att tacka dig.