Elizabeth Arden

501
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Elizabeth Arden: Makeup och parfym med tradition

Namnet Elizabeth Arden har varit på allas läppar i över 100 år. Elisabeth är en företagare som har präglat världen för kosmetika och parfym som ingen annan. Vissa produkter från Elizabeth Arden har utvecklats till långkörare med kultstatus, till exempel Eight Hour-serien.

Elizabeth Ardens produkter: Från Fifth Avenue till hela världen

Vissa människor är pionjärer. Elizabeth Arden tillhör utan tvekan de företagare som har stärkt kvinnors självförtroende under många generationer. Hon föddes som Florence Nightingale Graham i en småstad i Kanada under fattiga förhållanden. 1908 flyttade hon som 20-åring till New York. Två år senare öppnade hon sin första skönhetssalong på berömda Fifth Avenue.

Den hade en röd dörr. Kosmetika och parfym från Elizabeth Arden bär precis som tidigare namnet Red Door. Redan 1930 hade Elizabeth Arden etablerat ett Red Door-spa i nästan alla amerikanska storstäder.

Till de mest omtyckta produkterna från Elizabeth Arden hör:

  • Elizabeth Arden hudvård: Hudvårdsprodukter som Eight Hour Creme har sedan länge haft kultstatus. Och det är inte utan anledning: Den här hudvårdsprodukten har funnits på marknaden sedan 1930 och är fortfarande lika omtyckt. Enligt legenden skapade hon denna kräm för hästar. När en liten pojke föll i stallet och skadade knäet, behandlade Elizabeth Arden såret med krämen. Eight Hours (åtta timmar) senare hade huden läkt.
  • Elizabeth Arden Sunflowers: Denna Eau de Toilette från Elizabeth Arden lanserades 1993 och tillhör sedan dess de parfymer som har haft en trogen fanskara. Precis som namnet antyder ger dig Sunflowers solsken på en gråmulen dag med sin sammansättning av frukter, färsk bergamott och pikant jasmin.
  • Elizabeth Arden Green Tea: Klassikern från Elizabeth Arden är den perfekta damparfymen på varma dagar. Noterna av grönt te ger parfymen en fräsch och samtidigt elegant doft. Produktserien har efter hand blivit allt större och innehåller nu även exempelvis krämer och deodoranter.

Produkterna från Elizabeth Arden är alltid stilfulla, enkla och effektiva. Därför har kvinnor under flera decennier vänt sig till det här märket.

Elizabeth Arden kosmetika, från revolutionära läppstift till ceramider

Elizabeth Arden har alltid varit en trendsättare. Under andra världskriget utvecklade hon det legendariska läppstiftet Red Door som anpassats efter amerikanernas militäruniform. Du hittar läppstiftet i det omfattande sortimentet med Elizabeth Arden-produkter hos parfumdreams.

Lika revolutionärt som läppstiftet var skönhetsprodukterna i resestorlek som lanserades redan 1917. Elizabeth Arden var dessutom det första företaget som skickade sina medarbetare på utbildning och som täckte hela USA med sin säljstyrka.

Revolutionära var även kapslarna med ceramider som Elizabeth Arden lanserade redan 1990. Enkeldosering av ett ansiktsserum i en kapsel var helt nytt vid den tiden.

Varifrån kommer namnet Elizabeth Arden?

Företagaren Florence Nightingale Graham lät sig inspireras av litteraturen när hon valde sitt märkesnamn Elizabeth Arden. Elizabeth kommer från en roman om diktaren Elizabeth von Arnim, och Arden från en dikt av Alfred Tennyson.

Hos parfumdreams kan du köpa kosmetika och parfym från Elizabeth Arden till ett förmånligt pris. Upptäck det omfattande sortimentet för detta revolutionerande märke.