Värmespolar & Värmerullar

9 Artikel
7
5/5 baserat på alla kundbetyg

Värmespolar: Skonsamt alternativ för lockar och vågor

För att skapa svallande lockar och vågor i det raka håret, är värmespolar en skonsam variant som du kan använda dig av. Den stora fördelen med värmespolar är att de är så lätta att använda. Elektriska värmespolar passar för alla hårtyper, eftersom de alstrar en lägre värme än de vanliga locktängerna och sliter heller inte särskilt mycket på håret.

Så här funkar elektriska värmespolar

Dessa hårrullar är för det mesta elektriska värmespolar, som värms upp i en enhet, innan du rullar upp håret på dem. Ett alternativ på marknaden är värmespolar av aluminium, som värms upp i ett vattenbad. Båda varianterna ger samma effekt: Vackra, stunsiga lockar och vågor.

Högkvalitativa värmespolar har en keramisk- eller sammetsbeläggning, som jämnt och skonsamt fördelar värmen till håret. Resultatet blir fantastiska, hållbara lockar. Sidorna på spolarna håller ofta en sval temperatur, så att du kan rulla upp håret på värmespolarna utan risk att bränna dig. Det finns även speciella värmeskyddshandskar som du kan använda, som skyddar händerna mot värmen.

För ett perfekt resultat lägger du upp hårslingan på värmespolen från hårslingans topp i riktning mot hårbotten. Sätt fast värmespolen med en klämma och låt spolarna sitta i håret i minst 20 minuter. Ju längre du låter värmespolarna sitta kvar i håret, desto mer definierade blir lockarna. För att inte slita på ditt hår i onödan, rekommenderar vi att du använder en värmeskyddsspray, som du applicerar innan du börjar rulla upp håret på spolarna.

De perfekta storlekarna på värmespolarna för vackra lockar

Stora lockar och svallande vågor: Det är storleken på värmespolarna som avgör slutresultatet. Oftast kommer värmespolarna i ett helt set, med spolar i en storlek mellan 20 och 40 mm i diameter. Fördelen med detta är att du kan ta fram olika lockar, som ser naturliga ut. De stora värmespolarna passar extra bra för en trendig look med strandvågor.

Om du är ute efter mycket definierade lockar, ska du i stället locka håret med en locktång eller plattång. Värmespolarna är mer för stora lockar och vågor, som främst ger volym. Själva syftet med spolarna är alltså inte att skapa definierade, separata lockar.

5 fördelar med högkvalitativa värmespolar

I motsats till andra hårstylingverktyg har värmespolarna några fördelar, som gynnar ditt hår:

  • Värmespolar lockar ditt hår på ett skonsamt sätt. Spolarna värms bara upp till 120 grader och formar håret mjukare än vad den mer vanligt använda locktången och plattången gör. Särskilt för det tunna och något spröda håret är värmespolar därför ett utmärkt alternativ för att skapa vågor i håret.
  • Lockarna som formas med värmespolar håller volymen längre.
  • Den keramiska beläggningen, som så många av värmespolarna är utrustade med, gör att temperaturen fördelas jämnt. Det gör att även håret blir jämnt format.
  • Professionella, elektriska värmespolar har en modern jonisk teknologi, som förhindrar att håret blir statiskt.
  • Särskilt det tunna håret drar nytta av värmespolar: De formar håret skonsamt och frisyren får samtidigt mer volym.

Ytterligare en fördel som inte bör underskattas: Det uppvärmda håret kyls av i spolarna, vilket gör att formen håller extra bra och länge. Som avslutning hjälper det att använda en hårspray, som ger extra lång hållbarhet till frisyren.

Handla värmespolar hos parfumdreams

Det finns många metoder att skapa vackra lockar i håret. Värmespolar är ett fantastiskt bra alternativ till locktång och plattång. Innan användningen rekommenderar vi att använda ett lämpligt vårdande värmeskyddsspray, så att håret är förberett på bästa sätt. Hos parfumdreams hittar du professionella värmespolar och passande styling- och hårvårdsprodukter för ett friskt, lockigt och strålande hår.