Parfymer från Jean-Charles Brosseau

Direkt efter att han hade slutat skolan grundade Jean-Charles Brosseau sitt eget modemärke i Paris å… Ta reda på mer
21
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Jean-Charles Brosseau Parfymer

Dofter som gör sitt jobb

Direkt efter att han hade slutat skolan grundade Jean-Charles Brosseau sitt eget modemärke i Paris år 1955. På den tiden hade han ännu inte parfym i tankarna. Visserligen gjorde han sig ett namn redan då men det stora genombrottet skulle komma långt senare. Av en ren slump upptäckte Jean-Charles år 1978 ett recept som var både spännande och unikt. Noter av mysk, heliotrop, vanilj och rosenträ. Mer behövdes inte för att skapa den fenomenala parfymen Ombre Rose. År 1981 blev doften en riktig bästsäljare i USA och Östasien tack vare modiga investerare. Idag anses Ombre Rose från Jean-Charles Brosseau vara en av världens fem bästa parfymer och dofterna från denna designer har fans över hela jorden. Fina flaskor är i lika hög grad kännetecknande för Jean-Charles Brosseau som det utsökta innehållet, som kan vara parfymer för både kvinnor och män. Detta är helt i linje med skaparens motto. Idag liksom för trettio år sedan är principen att undvika mängder av aromer, utan istället hålla parfymerna stilrena och enkla men ändå överraskande.
Visste du redan Innehåll

Jean Charles Brosseau – ren lyx under kunglig krona

Parfymeriet Jean Charles Brosseau grundades 1955 av den då blott 25-årige Jean Charles Brosseau. Brosseau, modedesigner till yrket, öppnade senare, 1970, en boutique, som idag är en het modeadress. Redan 8 år senare började Jean Charles Brosseau skapa egna dofter. Då lyckades han inte exakt hitta den doft han var ute efter, men dessa första försök resulterade ändå i den berömda parfymen Ombre Rose som lanserades 1981. 1987 följde ytterligare två dofter vilka dock inte var lika framgångsrika som Ombre Rose. Inte förrän 2005 lanserade Jean Charles Brosseau några nya dofter.

Jean Charles Brosseau i Parfumdreams onlinebutik

Huset Jean Charles Brosseau, grundat 1955, betraktas som en ledande tillverkare av högkvalitativa och eleganta parfymer. Ett rykte man bevisat att man kan leva upp till genom bästsäljaren Ombre Rose från 1981. Denna doft och många andra kreationer från denna mästerparfymör kan du hitta i parfymeriet i vår onlinebutik till härligt förmånliga priser. Skäm bort dig själv med en doft ur denna franska designers stora sortiment. Hier in unserem Shop finden Sie

  • Jean Charles Brosseau Jasmin-Lilas
  • Jean Charles Brosseau Ombre Rose
  • Jean Charles Brosseau Atlas Ceder
  • Jean Charles Brosseau Ombre Bleue
  • Jean Charles Brosseau Rose

och

  • Jean Charles Brosseau Violette & Menthe.

Jean Charles Brosseau Jasmin-Lilas

Redan flaskan utstrålar vad parfymen lovar och den skirt gröna färgen för tankarna till sommaren. Själva doften fascinerar med nyanser av ananas, violtandrot, jasmin, rosor, persika och liljekonvalj. Kombinerat med flera blommiga ingredienser får vi den typiskt somrigt söta doften hos Jean Charles Brosseau Jasmin-Lilas, som finns i storlekar om 50 ml respektive 100 ml.

Jean Charles Brosseau Ombre Rose

Bästsäljaren Ombre Rose från Jean Charles Brosseau finns endast i flaskor på 75 ml. Gyllene och med en ljuvligt söt nyans överraskar denna klara doft med utflykter i romantik och sensualism samtidigt som den är diskret och fylld av livsglädje.

Jean Charles Brosseau Atlas Ceder

Det enkla formspråket hos flaskan med Jean Charles Brosseau Atlas Ceder ger den ett modernt utseende och finns i storlekar på 50 ml respektive 100 ml. Bergamott, ceder, kardemumma, muskot, kanel, ambra, iris, mysk och mossa är några av de utsökta ingredienserna i denna enastående parfym från huset Brosseau. Doften för alla tillfällen är uppfriskande och kryddig med en förtrollande tränot som gör att den får en behagligt maskulin framtoning utan att kännas påträngande.

Jean Charles Brosseau Ombre Bleue

Uppföljaren till bästsäljaren Ombre Rose heter Ombre Bleue. Jean Charles Brosseau Ombre Blue har visserligen aldrig blivit lika framgångsrik som sin föregångare, men den har ändå varit väldigt populär. Parfymen, som kan köpas i två storlekar (50 ml samt 100 ml), är tappad på en ljusblå flaska med guldkork som känns som en perfekt matchning till denna skira parfym med en lätt somrig not.

Jean Charles Brosseau Rose

Jean Charles Brosseau Rose, namnet passar perfekt på denna parfym vars flaska i skirt rosa med matchande guldkork har en nästan flickaktig framtoning. Svarta vinbär, äpple, mango, grapefrukt, freesia, jasmin och iris är de bärande komponenterna i denna ovanliga parfym, som även övertygar med noter av bergamott, melon, rabarber och mysk. Detta gör att parfymen Rose av Jean Charles Brosseau känns ljuvligt blommig och somrigt uppfriskande.

Jean Charles Brosseau Violette & Menthe

Fräscht färgglatt strålar flaskorna på 50 ml resp. 100 ml av dofterna Violette & Menthe från huset Jean Charles Brosseau. Ljust friskt grönt och en mättad, strålande lila är färgerna för denna doft med en söt fräschör och fruktig bouquet. Essenserna av svarta vinbär, hagtorn, mynta, ylang ylang, mossa, kokos, karamell, bergamott, jordubbar och vanilj gifter sig fantastiskt och åstadkommer en unik doftupplevelse.

Vad kännetecknar Jean Charles Brosseau?

Det som kännetecknar Jean Charles Brosseau är bearbetningen av förstklassiga råvaror och sammanställningen av eleganta dofter som tillsammans med matchande produkter som kroppsmjölk, kroppspuder, kroppslotion, duschgel och afterhave-balsam skapar en underbar och enastående samstämd helhetsbild av doften.