Parfymer från Zarkoperfume

42
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Zarkoperfume: Det innovativa konceptet från Danmark

Parfymerna från Zarkoperfume har ett lika ovanligt namn som koncept: molekylär doft. Zarko Ahlmann Pavlov heter den kreativa personen och pionjären som har tagit initiativ till Zarkoperfume. Egentligen hör dansken med jugoslaviska rötter hemma i modebranschen. Men för några år sedan bestämde han sig för att studera parfymeriets konst. Han upptäckte då konceptet med molekylär parfym, som först utvecklar sin individuella doft när den appliceras på bärarens hud.

Zarkoperfume: De mest omtyckta dofterna

Sortimentet från Zarkoperfume är stort. Vi ger dig en överblick över de mest omtyckta dofterna från Zarkoperfume:

  • The Muse: Denna Eau de Parfum Spray från Zarkoperfume utmärker sig genom sin skandinaviska rätlinjighet. Istället för många olika aromer består denna unisexparfym av tre doftnoter: bomull, vit mysk och vit oud, den träiga rökelsen bestående av åtta örter. En imponerande doft som lanserades 2020 och som visar att uttrycksfullhet även kan uppnås med enkla medel.
  • Molecule 234.38: Denna molekylära doft från Zarkoperfume har varken topp-, hjärt- eller basnot, eftersom den består av en enda molekyl. Istället handlar det om en mycket speciell substans som kallas Iso E Super. Denna molekyl finns i de flesta doftnoter med en komponent av cederträ. Hur doften utvecklas beror på hudens kemiska sammansättning. Fansen beskriver doftupplevelsen som lätt kryddig, varm och mjuk. Det är näst intill omöjligt att beskriva denna Eau de Parfum Spray från Zarkoperfume. Men konceptet fungerar, för Molécule 234.38 tillhör de mest omtyckta dofterna från Zarkoperfume. Den passar också för de flesta allergiker, eftersom den inte innehåller några eteriska parfymoljor.
  • Pink Molecule 090.09: Denna Eau de Parfum Spray är den första doften som Zarkoperfume lanserade 2014. Precis som de övriga tillhör den de bästa parfymerna från Zarkoperfume som med sin minimalistiska struktur framhäver parfymörens reducerade koncept. Det finns ingen hjärtnot. Istället framträder toppnoten med orkidé, aprikos och fläder som enormt komplex och utgör den perfekta kontrasten till basnoten mahogny. Den tillför en träig grund med en kryddighet som uppskattas av såväl kvinnor som män.

Molekylär parfym var fram till för några år sedan en helt okänd nisch på den internationella parfymscenen. Den innovativa dansken skapade med Zarkoperfume år 2014 ett nytt segment, som han utfyller perfekt på alla sätt och vis – skandinavisk klarhet dominerar såväl flakongens design som själva konceptet.

Den bästa Zarko-parfymen: Kan inte studeras, den måste provas

När Zarko Ahlmann Pavlov experimenterade med innovativa doftmolekyler i gelstruktur, stötte han av en slump på molekylernas individuella egenskaper. Först när de kom i kontakt med huden utvecklade de sin unika doft – när de förenas med hudens mikrobiom och fuktighet.

Hudens mikrobiom består av många olika bakterier, som genom sina skyddande egenskaper bildar hudens skyddsbarriär. Dess sammansättning är individuell och den skiljer sig åt hos alla människor. På samma sätt utvecklas parfymerna från Zarkoperfume helt individuellt.

Köp Zarkoperfume hos parfumdreams

Hållbarhet och en medveten resurshantering står i fokus hos Zarkoperfume. Pavlov säger: ”Parfym är som ett konstverk, en bild på en målarduk eller ett komponerat musikstycke. Det ska handla om doften, essensen – inte om marknadsföringen eller påkostade förpackningsritualer.” Därför avstår man som regel från ytterförpackningar av plast. Hos parfumdreams finns ett stort urval produkter från Zarkoperfume – beställ nu till ett förmånligt pris!