Parfym från Diesel

Det italienska modemärket Diesel SpA grundades år 1978 och tillverkar förutom jeans och andra kläde… Ta reda på mer

Diesel Parfym

Diesel – intensiva dofter för kvinnor och män

Det italienska modemärket Diesel SpA grundades år 1978 och tillverkar förutom jeans och andra kläder också accessoarer som dam- och herrdofter. Grundaren Renzo Rosso är även skapare av de berömda Diesel-jeansen, som numera är en klassiker och legend inom denimbyxor.

Diesel-damdofter med personlighet

Den moderna damdoften Fuel for Life Femme , fångad i en eau-de-parfum och duschgel, förvirrar dina sinnen och förtrollar dem sedan: Doften finns bara som duo – damparfymen med den manliga motsvarigheten och herrparfymen med den kvinnliga motsvarigheten. Efterföljaren till denna exklusiva parfym är doften Fuel for Life Unlimited: lyxig, exklusiv, fri och sensuell. Damdofterna Denim Femme och Loverdose – Diesel“>Loverdose fulländar doftportföljen med blommigt orientaliska dofter och en magisk dragningskraft.

Herrdofter –aftershave, eau-de-toilette och duschgel

Diesels herrdofter med sin legendariska intensitet sätter accenter inom området för herrparfymer. Som motsats Fuel for Life Femme står doften Fuel for Life Homme – klassikern bland Diesels dofter. Parfymerna Only the Brave, Denim Homme och Only The Brave Tattoo förkroppsligar den moderna mannens självförtroende med kraft och balans. Detta återspeglas även i flaskans form: en knuten mansnäve!

Visste du redan Innehåll

Diesel – en tvättäkta favorit, från jeans till parfymer

1978 köpte Renzo Rossi andelar i ett jeansföretag och gav sitt nyförvärv namnet Diesel. Förebilden vid namnvalet var förstås bränslet med samma namn. Detta både för att ordet diesel uttalas på samma sätt på alla språk och för att det är synonymt med en ultimat drivkraft. Direkt efter grundandet lanserades den första jeanskollektionen för män. 1989 utökade man sortimentet till att omfatta även damjeans samt skjortor, jackor och andra modekreationer. Utöver smycken och armbandsklockor har man sedan dess även lanserat parfymer för män och kvinnor, perfekta komplement till den typiska Diesel-stilen.

Diesel-parfym – ett måste för alla kvinnor

Inte bara doften väcker heta känslor, även den fina förpackningen är åtråvärd. Från huset Diesel kommer till exempel Diesel Loverdose, en doft i den ovanlig, hjärtformad flaska. Den finns i olika doft- och stilriktningar och färgen på flaskan varierar därefter. 30 ml Diesel Loverdose är den minsta storleken. Det är en orientalisk doft med träinslag som trollbinder inte bara kvinnor. Parfymörerna Honorine Blanc och Olivier Cresp har använt sig av mandarin och stjärnanis i toppnoten samt jasmin, geranium och lakrits i mellannoten. Parfymens doft dröjer kvar länge på huden, med nyanser av vanilj, ambra och olika träslag. Under namnet Diesel Loverdose Tattoo Eau de Parfum har man skapat en doft med ljuvliga blomnoter som går rakt in hjärtat. Den svarta hjärtformade flaskan passar perfekt! Hos oss kan du hitta den smäckra flaskan med Limited Edition Loverdose som eau-de-parfum-spray på 20 ml.

Helt rätt för män – Diesel-parfym

De doftvatten som tillverkas under märket Diesel skulle initialt kunna fungera för såväl män som kvinnor. Men medan flaskorna för kvinnorna har fått en hjärtformad och färgmässigt attraktiv utformning , ser männens parfymflaskor uttalat maskulina ut. En knuten näve som tycks greppa om en flaska respektive ett fodral av jeans eller linne avger distinkt manliga signaler. Diesel Only the Brave – en jeansblå eau-de-toilette-spray är doften för modiga män. Doftskaparna Massenet, Pierre Wargnye och Olivier Polge har skapat denna manligt kraftfulla doft. Kryddig koriander, ceder, labadanum, läder, ambra och även en antydan av viol smälter samman till en spännande kombination. Den silvriga texten på flaskan (som ser ut som en knuten näve) ser kraftfull och dynamisk ut. The Brave kan köpas som eau-de-toilette på 50 ml, 75 ml eller hela 125 ml, vilket är en mycket populär storlek. Diesel Fuel for Life Homme – en vardagsdoft trots det inte alls svag eller diskret. Diesel Fuel är stimulerande, något som signaleras redan av jutesäcken som flaskan har sytts in i. Man får själv tolka vad jutesäcken ska associera till: kanske äventyrliga dagar eller en skatt? Grapefrukt och stjärnanis är de första aromerna som förmedlas av toppnoten i denna eau-de-toilette. Detta ger en stimulerande och distinkt effekt. Basnoten rymmer tränoter och heliotrop vilket ger ett balanserat manligt men ändå inte påträngande intryck. Om du är ute efter något alldeles speciellt är Diesel rätt märke!