Setting Spray

24 Artikel
22
5/5 baserat på alla kundbetyg

Setting spray & settingpuder – perfekt sminkad hela dagen

Vid den sista titten i spegeln såg allt fantastiskt ut: Jämn hy, pudrigt fin ögonskugga, diskret glow. Men under dagens lopp utsätts make-upen för många påfrestningar. Väder och vind, värme och kyla, svett och fukt – efter bara några timmar har looken inte alls samma utstrålning och uttryck längre. Setting spray och settingpuder ser till att sminket håller sig på plats, när du gör allt som du tycker är kul!

Dessa fördelar har en setting spray för make-upen

Det är inte bara de skyddande egenskaperna mot miljön som är ett stort plus. En setting spray för make-upen gör så mycket mer, än vad man vid första anblicken kan tro:

  • Du slipper bättra på sminket: Tack vare setting sprayen håller sig ögonskuggan och de andra produkterna på plats, precis där du vill att de ska vara.
  • Fint spraymoln: Den fördelas i alla små vrår och lägger sig som ett lätt, skyddande skikt över ansiktet.
  • Uppfräschning emellanåt: Den är perfekt när du efter en lång dag behöver en fräsch kick och vill ge sminket ny lyster.
  • Vårdande egenskaper: Den bästa setting sprayen innehåller ingen alkohol eller doftämnen utan är i stället berikad med aloe vera eller jojoba.

En setting spray ger en så bra effekt, eftersom den osynligt förenar alla komponenter i din make-up. Denna enhet är motståndskraftig mot yttre påfrestningar och går samtidigt lätt att avlägsna med normala rengöringsprodukter.

Setting spray eller puder – vad är bäst?

I grund och botten gör båda varianterna vad de ska göra: De fixerar ditt smink och håller det på plats under dagen. Makeupartister brukar föredra setting spray, eftersom den är så lätt att använda. Det är bara att spraya med cirkelrunda rörelser ca 30 cm från ansiktet. Låt den dra in i hyn en kort stund - din hållbara look är fixad. Fördelen: Den fixerar även ögon- och läppsminket.

Ju mindre, desto bättre: Den bästa setting sprayen kan inte uppfylla sitt ändamål, om den blir överdoserad. Och du har sprayat för mycket i ansiktet, kan du försiktigt ta bort överflödet med en ansiktsservett. Efter appliceringen kan det uppstå en lätt glanseffekt.

Om du föredrar en make-up åt det mattare hållet, är ett transparent settingpuder ett bättre val. Ta upp lite av produkten ur puderdosan med en borste och skaka försiktigt bort överflödet. Sedan duttar du resten på hyn. Den mattande effekten syns omedelbart och smälter ihop med foundation, solpuder och andra produkter. Du ska emellertid inte pudra på ögon- och läppartiet.

Handla setting spray & settingpuder hos parfumdreams

Om du hittills har trott att settingprodukter inte behövs i sminkrutinen, säger vi bara en sak: Testa själv och bli övertygad. Om du sedan föredrar ett puder eller en setting spray, överlåter vi åt dig att bestämma. Ta en titt på ingredienserna och egenskaperna som hjälp för att hitta den bästa setting sprayen för dig och din look. Hos parfumdreams shoppar du bekvämt hemma och upptäcker setting spray och settingpuder som passar för varje budget.