Rochas

17
4/5 baserat på alla kundbetyg

Rochas parfym: Tidlös elegans från Paris

Märket Rochas förkroppsligar tidlös elegans och fransk finess som inget annat märke. Den visionäre parfymören och modedesignern Marcel Rochas grundade sitt imperium i Paris 1925. Hans mål var att framhäva alla kvinnors unika skönhet. Än idag tillhör Rochas de mest ansedda lyxmärkena världen över.

Rochas: Från advokat till modekung

Advokaten Marcel Rochas etablerade märket Rochas på den berömda gatan Rue du Faubourg Saint-Honoré i hjärtat av Paris. Han ledde företaget fram till sin död 1955. På grund av sin likhet med den kände skådespelaren Rudolph Valentino kallades han ”Couturens Valentino”.

Rochas design var feminin och samtidigt modern. Bland kunderna fanns skådespelare som Marlene Dietrich. Som entusiastisk parfymör skapade Marcel Rochas 1934 sin första parfym: ”Femme”. Denna ikoniska doft blev snabbt en klassiker och etablerade Rochas som ett ledande märke i doftvärlden.

Rochas parfym: Få men signifikanta dofter

Utbudet av Rochas Eau de Parfum och Rochas Eau de Toilette är överskådligt. Ändå räknas parfymerna från Rochas lika mycket då som nu till de klassiska dofterna med en trogen fanskara världen över.

  • Eau de Rochas är en hyllning till naturens tidlösa skönhet. Denna doft förkroppsligar fräschhet och lätthet med en kombination av sprudlande citrusnoter och blommiga ackord. I huvudnoten förenas fruktiga plommon- och persikonoter, innan de övergår i bulgarisk ros och jasmin. Doften klingar av i ambra och slånlav.
  • Rochas Girl: Denna moderna och lekfulla doft fångar in den unga kvinnans ungdomlighet och bekymmerslöshet. Med fruktiga noter av päron och hallon samt blommiga ackord av jasmin och apelsinblomma är Girl den perfekta följeslagaren för unga kvinnor. Det finns även en variant av Girl: Girl Blooming Edition Eau de Toilette Spray.
  • Eau de Rochas Homme: Denna tidlösa, maskulina doft lanserades 1999. Den piggar upp med toppnoter av bergamott och lavendel, innan den överraskande blommiga hjärtnoten av jasmin, lilja och viol klingar av med ceder och tobak. Denna raffinerade komposition har hänfört både kvinnor och män i flera decennier.
  • Rochas Man: Denna vidareutveckling av Man påminner om originalet med en toppnot av lavendel och citrusfrukter. Den mjuka, men samtidigt intensivt aromatiska hjärtnoten överraskar med en kombination av cederträ och cappuccino. Herrparfymen klingar av på ett sött vis med vanilj och tonkaböna. Doften är tydligt märkbar, utan att vara påträngande – perfekt för den moderne mannen.

Köp Rochas parfym hos parfumdreams

Rochas står för tidlös elegans, fransk finess och oförgänglig skönhet. Parfymerna från Rochas är en spegelbild av den individuella och unika kvinnan och mannen. Från Eau de Rochas med sin friska lätthet till Man med sin maskulina styrka – Rochas dofter hänför med sina tidlösa kompositioner. Upptäck Rochas doftvärld nu hos parfumdreams.