Nagelvård

121 Artikel
103
5/5 baserat på alla kundbetyg

Nagelvård: Manikyr på rätt sätt

Regelbunden nagelvård är A och O för vackra händer. Det är en barnlek att göra manikyr hemma med rätt produkter. Det är viktigt att tänka på kvalitet och hygien. Dessutom bör du anpassa dina nagelvårdsprodukter efter dina händers behov. En sammanfattning av eventuella utmaningar vid manikyren:

  • Torra naglar och nagelband: Då hjälper mycket fukt och fett. Försök att ha så korta naglar som möjligt och undvik överdriven användning av nagellack och nagelstärkare, eftersom de kan torka ut naglarna ytterligare.
  • Mjuka naglar: Förse dem regelbundet med en förstklassig nagelstärkare. Se till att få i dig tillräckligt med näringsämnen via kosten och ge naglarna rätt nagelvård.
  • Sköra naglar: Nagelolja & nagelvårdspenna förser naglarna med vitaminer och mineralämnen. Skonsamma nagelfilar förebygger att naglarna skivar sig och går sönder.
  • Tunna naglar: Tyvärr gäller även här - ha korta naglar. Nagelklippare och -tänger är de bästa verktygen för din manikyr. Nagelolja kan bygga upp naglarna igen.

Många kvinnor har problem med trasiga eller sköra naglar. Du är alltså inte ensam. Om du regelbundet ägnar dig åt en nagelvårdsrutin är du på god väg mot starka och sunda naglar. Hos parfumdreams hittar du allt som du behöver för det.

Nagelvård steg för steg

Unna först dina naglar ett bad. Blanda ett par droppar eterisk olja med kokos-, mandel- eller jojobaolja med vatten och en skvätt mjölk. Håll fingrarna i badet i upp till 10 minuter och njut av din nagelvård. Sedan torkar du försiktigt varje nagel med en mjuk trasa.

Det är viktigt att du använder nagelvårdsprodukterna i rätt ordningsföljd för att manikyren ska hålla länge och ge önskat resultat. Först bör du använda en nagelbandsborttagare. Det är en praktisk penna som även avlägsnar så kallade osynliga nagelband från hela nagelplattan. Klipp och fila sedan dina naglar i önskad form. Nagelsaxar och glasfilar är ett bra val även för känsliga naglar.

I nästa steg är det dags att applicera en vårdande nagelolja. Sedan skämmer du bort huden runt naglarna ytterligare med en välgörande kräm, som ger tillräckligt med fukt. Glöm inte basen. Det är där nageln växer ut från huden. När produkterna gått in i huden applicerar du som vanligt ditt vårdande lack eller en nagelstärkare. Se nagelvården varje vecka som en fast tid som du planerar in i din kalender.

Detta kan du också göra för att vårda dina naglar

Undvik kontakt med rengöringsmedel och starka rengöringspreparat. Även om du inte märker de negativa effekterna direkt skadas dina naglar på lång sikt. Att ha handskar på sig vid hushållsarbete är en viktig del av nagelvård.

Skönhet kommer inifrån. Det gäller även för naglarna. Produkter för nagelvård hjälper bara för nagelytan, medan rätt kost gör den största skillnaden. Om dina problem består trots regelbunden manikyr kan det även bero på vitamin- eller mineralämnesbrist.

Shoppa nagelvårdsprodukter hos parfumdreams

Nagelklippare, vårdande penna eller ett färgglatt nagellack: Vi har allt för din och trendiga looker. Skaffa basprodukter och nyheter för din nagelvård och se fram emot starka, vackra naglar, som klarar alla påfrestningar!