Locktång

58 Artikel
41
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Locktänger för svallande vågor

Vågorna skapar volym, mjuka strandvågor ger en luftig surfarlook. Med passande locktänger blir det inga svårigheter att förvandla även ett rakt hår till fantastiska vågor och lockar. Hos parfumdreams hittar du ett stort urval av olika locktänger som skonsamt lockar ditt hår eller förvandlar det till svallande vågor.

Den perfekta locktången för vågigt hår

Stora, mjuka vågor, luftiga lockar eller små korkskruvslockar: För varje look finns den perfekta locktången. Beroende på locktångens diameter lyckas du skapa en mer definierad eller ledigare lockig look:

  • Små korkskruvslockar gör du lättast med en smal locktång . Diametern på denna ska ligga under 28 mm. Ju smalare tången är, desto mindre och mer skruvade blir lockarna.
  • Mjuka strandvågor och stora lockar gör du med en locktång som har en diameter på minst 3 cm. Om du vill skapa en naturlig look med strandvågor, kan du även använda två olika stora locktänger.
  • Alternativt kan du använda en konformad locktång. Genom att lockarna varierar i tjocklek får håret en naturlig look.
  • Även det korta håret låter sig förvandlas till virvlande lockar. Här passar det särskilt bra med en locktång med en klämma, eftersom klämman fixerar det korta håret under stylingen. Då smiter inte hårslingorna undan och blir mjukt lockade.

För att få lockarna att hålla extra länge, kan du fixera dem med hårspray efter att de har svalnat.

Rätt och skonsam användning av locktänger

För att på ett skonsamt sätt förvandla ditt hår till lockar, ska du alltid se till att håret är helt torrt efter att du har tvättat det. Dessutom hjälper det att använda ett värmeskydd som förebygger skador.

För bästa resultat delas håret upp i över- och underhår. Börja med underhåret och arbeta dig fram, slinga för slinga. Under arbetet blir locktången mycket varm – beroende på inställning ända upp till 230 grader. Håll därför inte locktången för nära hårbotten.

Med varmluftsborstar är det annorlunda. Här kan du utan tveka rulla upp även det fuktiga håret på borsten. Genom att använda olika munstycken skapar du naturliga vågor. Även här är det bäst att applicera ett vårdande värmeskyddsspray innan stylingen, så att inte håret skadas.

För att skapa perfekta vågor spelar även temperaturen en stor roll. Det tunna håret behöver lägre värme för att formas till lockar. Ofta räcker det med en temperatur från 160 grader, för att locka det tunna och fina håret. Att skapa lockar och vågor i ett tjockt hår kräver högre värme. Här kan du ställa in värmen upp till 230 grader, för att få det resultat som du vill ha.

Lockar och vågor för varje hår: Locktänger hos parfumdreams

Den lämpliga locktången för dina strandvågor, korkskruvslockar och svallande vågor hittar du garanterat hos parfumdreams. Professionella verktyg och högkvalitativa hårvårds- och stylingprodukter hjälper dig att få din perfekta frisyr. Botanisera bland det aktuella hårvårdssortimentet och få dina favoritprodukter enkelt och snabbt hemlevererade.