Puder

150 Artikel
996
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Puder – mattar snabbt ner glänsande hudpartier

Ett svep med puder över pannan, näsan och hakan mattar hyn och minimerar oregelbundenheter. Resultatet blir en skir, förbättrad ton som får hyn att se jämnare ut. Men ett puder är inte bara ett skydd mot glänsande hy. Det fixerar även make-upen och gör att den håller längre. Förutom löspuder finns det även kompaktpuder och puderpärlor att välja mellan. När du använder puder finns det några tips och tricks som du bör känna till, för att få pudret att sitta perfekt.

Det är lätt att hitta det perfekta pudret för varje hudtyp

Puder är inte bara puder, det finns olika varianter som också finns i olika färgnyanser. Därför finns det ett brett spektrum av produkter som erbjuder ett passande sminkpuder för varje hudtyp.

  • Löspuder: Den här pudervarianten räknas som klassikern bland puderprodukterna. Den har en fin textur och appliceras fantastiskt bra med en puderborste, en puderpuff eller en svamp. Använd bara lite puder och applicera det jämnt i ansiktet. Pudret ger en slät finish och mattar ner glänsande hudpartier. Resultatet är en lätt täckande look som inte lägger sig ovanpå hyn som en mask utan ser naturlig ut.
  • Kompaktpuder: I den här varianten kommer pudret i pressad form. Det appliceras lika bra med en puderborste som en svamp och ger hyn en fin helhetsbild. Pudret kommer ofta med en spegel i puderdosans lock, som gör att det passar extra bra när du är på språng.
  • Puderpärlor: Puderpärlor är en lyckad kombination mellan pressat puder och löspuder. Pudret är inneslutet i små pärlor, som lätt tas upp med en puderborste. Det är bara att svepa över pärlorna med borsten och sedan applicera pudret på hyn.

Ofta är det tillräckligt med bara lite puder, för att ge ansiktsmakeupen en finputsning. Ansiktspudret ger en finish och uppfräschning av make-upen och fulländar helhetslooken, utan att täppa till porerna eller ge en kakig effekt.

Lätt applicering av puder

De flesta puderprodukterna består av talk, stärkelse, kaolin, oxider och några färgpigment. Sammansättningen är enkel, men effekten blir makalös. Mattande puder kan ge hyn ett jämnare utseende, medan ljusreflekterande puder ger en glowy finish. Det fördelaktiga är att pudret helt täcker utvidgade porer och kan dölja fläckar. Det neutraliserar även rodnader, så att hyn får en fräschare och jämnare look.

Vid appliceringen ska du helst ta upp lite puder med borsten eller puderpuffen och skaka bort överflödigt puder. Då hamnar det inte för mycket puder på hyn, utan blir mer precist applicerat. Stryk med borsten eller svampen utåt från näsan och uppifrån och nedåt. Då hamnar tillräckligt med puder i hela ansiktet utan att de små ansiktshåren reser sig.

Litet tips: För den precisa puderappliceringen är det är bäst att använda en borste eller pudersvamp. Om hyn är glansig eller oljig rekommenderar vi i stället att använda en bomullsrondell när du applicerar pudret. Använd en ny rondell för varje applicering, så att inga bakterier får en chans att hamna i pudret.

Beställ puder enkelt online hos parfumdreams

Här kan du handla många olika pudervarianter från olika märken. För att du ska få en enkel överblick över hela sortimentet, finns det hos parfumdreams en omfattande palett av olika puder att välja mellan. Genom filtreringsfunktionen kan du välja ett puder som passar din huds behov och använda för din dagliga makeuprutin. För en lyckad finish, som ger en fin och naturlig hudbild.