Anti-aging makeup

18 Artikel
2453
4,5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

Makeup är viktig för kvinnor i alla åldrar

De flesta kvinnor sminkar sig varje dag innan de går till arbetet och i synnerhet vid speciella tillfällen, då de sminkar sig särskilt noggrant. Det tycks ligga i kvinnors gener att använda kosmetika för att smycka sitt utseende. Även om små flickor inte vet hur de ska hantera puder och läppstift, så testar de produkterna på sina dockor. När de senare kommer i puberteten använder de ofta makeup som en andra hud, skyddande och som en mur mot omvärlden. Makeup följer kvinnor genom hela livet och det visar att den alltid ska anpassas efter hudens tillstånd.

Makeup – handlar om mer än att vara vara sminkad

Det antas ibland – huvudsakligen av män – att makeup är den vätska som appliceras på huden i ansiktet och i bästa fall ger ett resultat som ger intryck av en felfri hud. Men mycket mer hör till: även läppstift, rouge, ögonskugga och mascara hör till en makeup. Den s.k. dekorativa kosmetikan används sedan flera århundraden, om inte årtusenden. Givetvis inte i samma form och mångfald som i dag, men kvinnor har alltid tyckt om att se yngre och vackrare ut. Makeup kan fylla ett syfta utöver det rent dekorativa, då den döljer små orenheter i huden. Särskilt yngre kvinnor som lider av acne eller oren hud vill dölja detta med hjälp av motsvarande medel. Ansiktets hud utsätts för mycket yttre påverkan, så det är inte märkligt att den inte alltid är jämn och felfri. Det är inte ovanligt med en näsa som blivit röd av kyla, påsar under ögonen p.g.a. dålig sömn eller finnar på hakan som beror på hormonella ändringar. Man skulle kunna tro att kvinnor i mogen ålder slipper dessa, men så är inte fallet. Mogen hud uppvisar andra typer av irritation, torrhet eller röda små blodkärl och även de ska försvinna under en anti-aging-makeup.

Så här hittar du rätt makeup-färg

Makeup används ju inte på händerna, varför ska man då testa färgen på handryggen? Kinden är den perfekta platsen för att hitta en passande färg för smink för att förbättra hudtonen. Tre olika färgtoner ska testas för att kunna göra rätt val. Det vanligaste felet som görs när man väljer produkt är att välja fel färg. Vid valet av makeup-färg ska du ta ställning till:

  • ögonfärg
  • hårfärg
  • ljus eller mörk hud

Om man har ljus hud ska foundation ha samma färg som den egna hudtonen. Rosa, beige och persika är perfekta nyanser, ett speciellt puder kan användas för att skapa en känsla av en lätt solbränna. Mogen hud och grått hår: ingen anledning att sluta sminka sig! Om man väljer en mild nyans på sin makeup motverkas vanligtvis ett blekt och färglöst intryck. Vad gör s.k. anti-aging-makeup för kvinnor egentligen? Den ska ta bort tecknen på åldrande hud eller förhindra att de uppstår. För detta och för makeupen behövs vårdande produkter, som består av en särskild sammansättning av ämnen. Huden behöver denna fukt för att öka det intercellulära utrymmet, och därmed undvika bildandet av rynkor, så att den kan behålla sin ungdomlighet. Små rynkor försvinner efter en kort tids användning, ju oftare huden erbjuds näringsämnen, desto bättre är verkan. Samtidigt sörjer andra ingredienser för att hudcellernas tillväxt stimuleras. En anti-age-makeup ska alltså uppnå mycket komplexa åtgärder.

Särskild makeup för mogen hy

Det finns en mängd kosmetiska produkter som inte bara skiljer sig i effektivitet gällande individuella hudproblem. Även färg, doft och konsistens skiljer sig åt i stor utsträckning, ty kvinnan vill ju också trivas med sin makeup. Ingen ser "sminkad" ut om hon har valt rätt färg, för det är inte syftet med en sådan produkt. Det viktigaste är att välja en produkt som är avsedd för det ändamål du har behov av. Produkten ska betona kvinnans stil och inte förändra henne. Ju mer naturlig man ser ut med makeup, desto bättre är verkan på det motsatta könet. Män gillar välvårdade kvinnor som lägger vikt vid ett vackert utseende, men de gillar inte ansikten som ser målade ut.

Hur applicerar man sin makeup på ett korrekt sätt?

Oavsett om huden är ung eller mogen, ska en makeup appliceras på ett korrekt och proffsigt sätt. Det enda som hjälper är att testa, det är det enda sättet som man kan hitta passande produkter bland det stora urvalet av kosmetiska produkter. Eftersom det är ovanligt med en riktigt ren hud, kan det vara till hjälp att använda en foundation eller en concealer innan man applicerar sin makeup. På så sätt kan rodnader döljas och små finnar täckas. Innan dessa produkter används ska man använda en fuktighetskräm, så går det mycket lättare att applicera produkterna på ett jämnt och fint sätt. Parfumdreams erbjuder täckkrämer från Lancôme och Artdeco. Det finns ett rikt utbud av täckstift, foundation och camouflage-stift. Anti-aging-makeup finns i flytande eller fast form, men även löst puder kan användas för att sminka sig. Man ska absolut inte använda för mycket av någon av produkterna, eftersom det bara ser onaturligt ut. Ingen kvinna trivs bra med ett tjockt lager av färg i ansiktet, det bör tas i beaktande. Clinique finns med i vårt sortiment och erbjuder en lätt makeup med lift-effekt. Ska det vara av extra hög kvalitet? La Prairie är känt för sina exklusiva produkter som ger en särskilt jämn hudton. För mogen hud är det naturligtvis viktigt med lift-funktionen, som ser till att små rynkor försvinner snabbt. På så sätt verkar huden genast mycket friskare och yngre. Shiseidos makeup är förstklassig och den kan beställas i vår onlinebutik i såväl fast som flytande form.

Kvalitet är viktig

Samma sak gäller för makeup som för alla kosmetiska produkter: man ska använda enbart dem som är av god kvalitet. Oavsett om det ska användas för ung hud, för särskilda hudproblem eller för mogen hud, så har ledande tillverkare som Maybelline Jade bäst kvalitet. Det finns numera många testrapporter om dessa produkter, information om tillverkarna och om deras egenskaper. Du hittar ett omfångsrikt produktutbud i vårt sortiment, oavsett om det gäller makeup eller de andra kategorierna som vi erbjuder. Numera finns det även flera kosmetiska produkter inom området naturkosmetika, eftersom många kvinnor lider av allergier eller överkänslighet och vill minimera påverkan av olika ämnen på sin känsliga hud. För att de ändå ska kunna använda makeup erbjuds naturliga produkter, som också har utvalda och aktiva ämnen.