Parfym från Gainsboro

Thomas Gainsborough var en berömd engelsk landskapsmålare vars livsstil fått inspirera doftkollektio… Ta reda på mer

Gainsboro Parfym

Herrdofter som en målning

Thomas Gainsborough var en berömd engelsk landskapsmålare vars livsstil fått inspirera doftkollektionen Gainsboro. Till målarens stil hörde självklart även en exklusiv herrparfym. På den tiden var det verkligen ingen självklarhet. Det tydde inte bara på stilsäkerhet utan även elegans och bildning. Stil, elegans, kreativitet och förstås den typiskt brittiska bildningen präglar än idag dessa dofter. En herrdoft från Gainsboro är inte för vem som helst. Det är en exklusiv doft som inte alla klarar att bära. Detta märke har helt och hållet specialiserat sig på herrparfymer. Dofterna är därför något sträva, starka och maskulina men inte på något sätt övermäktiga. Dessa förnäma klassiker utvecklades från tidigt 1970-tal till sent 1980-tal och har förblivit desamma sedan dess. I varje ny generation finns det några som hittar hem i detta anrika brittiska parfymföretag. Till syvende och sist är Gainsboros herrdofter avsedda för vuxna män som är trygga i sin manlighet och står med båda benen på jorden.

Visste du redan Innehåll

Gainsboro – tillverkaren med en stor förebild!

Som förebild för märket Gainsboro fungerar en berömd och ovanlig man! Ingen mindre än den kände konstnären Thomas Gainsborough förkroppsligar märkets ideal. Thomas Gainsborough var en engelsk porträtt- och landskapsmålare född 1727 i Sudbury Suffolk, i England. Vid sidan om Joshua Reynolds och William Hogath räknas Thomas Gainsborough som en av 1700-talets mest betydelsefulla konstnärer!

 

Denne elegante och mycket stilige man visste redan då att uppskatta en exklusiv doft. På 1700-talet var detta långt ifrån någon självklarhet, och att Thomas Gainsborough inte bara vårdade sitt utseende utan även sin doft betraktades då som något besynnerligt! Den store konstnärens stil, elegans och även kreativitet utgör inspirationen för herrdofterna från Gainsboro.

Gainsboro, exklusiva herrdofter som inte är för alla!

Redan på tidigt 70-tal inledde tillverkaren Gainsboro sin framställning av märkets egensinniga och exklusiva parfymer. Lyxmärket strävade inte efter att tillfredsställa de breda massorna, för de ovanliga dofterna kan än idag inte bäras av vem som helst! Gainsboros herrdofter är avsedda för vuxna män som är medvetna och trygga i sin manlighet och som har uppnått en säker ställning i livet. Med sina speciella dofter lyckas Gainsboro på ett optimalt sätt mejsla ut och framhäva mannens många olika fasetter.

Gainsboro gjorde succé redan vid presentationen av den första kollektionen – och det gör man än idag. Tillverkarens ovanliga dofter och produkter älskas av starka män världen över – inte minst tack vare att den generation som har tagit över detta anrika hus har förblivit den elegante och världsvane mannens linje trogen.

Våra rekommendationer när det gäller Gainsboro

 

  • Gainsboro G-Man, eau-de-cologne-spray på 100 ml – Gentlemannens doft. Kraftiga basnoter av läder, mossa, mysk, patchouli, sandelträ och vetiver, kombinerat med en mjuk sida med accenter av angelika, rökelse, citron, salvia och bergamott!
  • Gainsboro G-Man, deodorantstick på 75 ml – distinkt och manlig doftnot där fruktigt-blommiga essenser kombineras med kryddiga örter och lätt tobak. En behagligare doft för hela dagen – ett absolut pålitligt hinder mot uppkomst av odörer i armhålan!
  • Gainsboro G-Man, aftershave på 100 ml – stimulerande aftershave som efterlämnar en oförlikneligt skön hudkänsla. Huden vårdas efter rakningen och aftershaven skämmer bort alla sinnen med en oförlikneligt tilldragande manlig aura.
  • Gainsboro G-Man, kroppslotion på 200 ml – intensivt återfuktande och vårdande lotion som absorberas snabbt av huden och skyddar den mot uttorkning. Elegant och maskulin doft samt en behaglig hudkänsla som för förför alla sinnen!
  • Gainsboro G-Man, schampo för hår och kropp på 400 ml – behaglig och mycket fräsch doftnot! Den uppfriskande duschgelen rengör omsorgsfullt både hud och hår och ger en lätt doft som är fräsch och elegant och varar dagen lång!

 

Alla dofter från Gainsboro kännetecknas av sina mycket maskulina noter och är perfekta partners för män som vet vad som är viktigt här i livet. Tillverkarens parfymer kännetecknas av en doftnot som dröjer sig kvar ovanligt länge. När parfymen sätts på på morgonen, stannar den kvar hela dagen och väver in honom i sin förföriska doft!