Nagelfilar

19 Artikel
20
5/5 baserat på alla kundbetyg

Nagelfilar – oumbärliga hjälpmedel för nagelvården

Det finns många olika sorters nagelfilar, men de har en sak gemensamt: De gör att du kan korta ner och forma dina naglar med precision. I motsats till exempelvis nagelsaxar och nageltänger kan du med hjälp av en nagelfil få ett mer noggrant resultat och exakt den nagelform som du vill ha.

Nagelfilar skiljer sig åt framför allt när det gäller kornighet och vilket material som används. Mycket grova nagelfilar har mindre kornighet. De passar bäst för väldigt tjocka finger- och tånaglar. Dessutom går det snabbt att korta ner naglarna med den. Finkorniga nagelfilar har högre kornighet. De är perfekta när du vill få en viss form på naglarna, har sköra naglar och/eller bara vill fila en liten del av nageln.

Vilka typer av nagelfilar finns det?

  • Nagelfilar i glas: De är mycket hållbara och skonsamma mot naglarna. De passar även perfekt för sköra naglar.
  • Nagelfilar av safir: Även dessa är hållbara, men passar bäst för tjocka, starka naglar, eftersom de är något grövre.
  • Sandpappersfilar: De är väldigt billiga att köpa, men inte särskilt hållbara. De passar bra för tjocka naglar. Grova sandpappersfilar passar även mycket bra för gelénaglar.

Använd nagelfilar på rätt sätt

Det finns några saker som du bör tänka på när du filar naglarna – framför allt om dina naglar är sköra och känsliga.

  • Fila bara naglarna när de är helt torra. När naglarna är fuktiga är risken större att de skivar sig när du filat dem.
  • Börja med en grövre nagelfil, om du vill korta ner naglarna mycket. Om dina naglar är sköra bör du hellre använda en finare nagelfil även i detta steg.
  • För att ge naglarna önskad form passar det bäst med en fin nagelfil.
  • Sköra naglar bör alltid bara filas i samma riktning. Det gör att nageln ruggas upp mindre och förebygger att den delas.

När du har filat naglarna kan du använda en nagelstärkare. Den stärker naglarna och passar perfekt som underlack för färgade nagellack.

Köp nagelfilar hos parfumdreams

Med en högkvalitativ nagelfil, som passar dina naglar, tar du nagelvården till nästa nivå. Oavsett om du letar efter nagelfilar av safir, sandpappersfilar eller nagelfilar i glas - hos parfumdreams hittar du precis den produkt som ger dina naglar den bästa formen.