Nagelklippare & -tänger

45 Artikel
49
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Nagelklippare och -tänger för manikyr med precision

Kort eller lång, mandelformad eller i form av en stilettklack: Nagelklippare och -tänger hjälper dig att få naglar i önskad stil. De exakta klippverktygen kortar ner även de tjockaste naglarna på ett säkert sätt, utan att skada dem. Detta tack vare de slipade kanterna och hävstångseffekten.

Olika nagelklippare för dina behov

Finger- och tånaglar är mycket individuella. Medan vissa människor har robusta och tjocka naglar, har andra papperstunna naglar. Det är därför som sortimentet för nagelklippare är så omfattande. Följande varianter finns att välja mellan:

  • Nagelklippare för händerna med 6 cm längd: Standardstorlek, som klipper normala fingernaglar på ett säkert sätt. Passar även för fötterna, dock oftast inte för stortånaglarna.
  • Stor nagelklippare med upp till 10 cm längd: Mycket stora varianter speciellt avsedda för tjocka fot- och tumnaglar.
  • Nageltänger med fjäder: Med dessa har inte ens de tjockaste naglarna en chans. Tack vare fjädern förstärks hävstångseffekten och de mycket är enkla att använda.

De flesta nagelklippare och -tänger består av rostfritt stål. Många ytor är förnicklade. Var försiktig om du lider av allergier.

Nagelklippare eller nageltång – vad bör jag köpa?

Fördelarna med den vanliganagelklipparen för fingrar går snabbt att räkna upp. Den är enkel att använda och tar knappt någon plats. Skärkanterna är raka, vilket förebygger inåtväxta naglar. De större varianterna passar både för fotnaglar och fingernaglar. De flesta modellerna har en integrerad fil.

Nageltången är ett proffsverktyg, som kräver lite övning. Rätt använd klipper de kraftiga bladen av alla typer av naglar, vare sig de är äkta eller konstgjorda. Den är ofta för stor och kraftig för känsliga fingrar. Nageltänger är i allmänhet tyngre och större. De behöver därför mer plats. De kan vara lite svåra att använda för nybörjare.

Det beror på vilken typ av naglar du har. Om du vill klippa dina gelénaglar själv, lönar det sig att investera i en nageltång. En stor nagelklippare har många användningsområden och hjälper dig vid pedikyren. En mindre variant är perfekt för resväskan eller handväskan.

Så här använder du nagelklippare och -tänger på rätt sätt

Hävarmen på nagelklipparen spärrar verktyget i utgångsläget. Därför måste den först placeras i en vinkel på 45 °. Sedan placerar du nagelklipparen mellan tummen och de andra fingrarna. Placera fingernageln mellan bladen. Ett kort tryck räcker – klart. Sedan håller du nageltången mellan fingrarna och tumroten. Då uppstår ett tillräckligt tryck för att klippa av även kraftiga naglar.

Nagelklippare och -tänger behöver regelbunden rengöring

Efter användning bör du inte bara lägga undan nagelklipparen eller nageltången igen. Håll den istället under rinnande vatten för att få bort grov smuts och hudflagor. Sedan desinficerar du verktyget med alkohol eller isopropanol. Detta steg bör du alltid utföra, särskilt när du delar nagelklippare med andra personer i hushållet. Därmed förhindrar du att bakterier och svamp sprider sig.