Coach parfym

42
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Coach parfym: Från Central Park till ditt badrum

Coach parfym förkroppsligar som ingen annan lyxdoft Manhattans omisskännliga anda. Den som någon gång sett en traditionell skyskrapa från jugendstil-epoken, vet hur mycket New York-borna uppskattar hantverkskonst. Hos denna tillverkare av läderartiklar gick vägen från handväskor först år 2016 till Coach parfym med den ikoniska logotypen. Den sena starten var dock mycket framgångsrik.

Vad står den berömda logotypen för på Eau de Parfum och Eau de Toilette från Coach?

År 1941 uppstod märket Coach under ledning av Lillian och Miles Cahn på Manhattan. Men på den tiden var det ingen som tänkt på Coach-parfym. Målet var från början att tillverka högkvalitativa handväskor som utvecklade en vacker patina. Väskorna var så framgångsrika att Coach redan i början av 1980-talet öppnade en flaggskeppsbutik på Madison Avenue.

2013 banade creative director Stuart Vevers väg för en ny värld för Coach. Förutom lädervaror är Coach idag ett känt namn inom mode som förkroppsligar individuell autenticitet. Fram till 2016 var den felande länken hos Coach en ikonisk doft. Den första Coach Eau de Parfum med namnet Floral förankrade märket på den internationella doftradarn. Den förkroppsligar New York Citys spontana energi och eleganta downtown-stil.

Den omisskännliga flakongen på alla parfymer från Coach är ett ovalt glas med den berömda Coach-logotypen – en hästdroska som är känd som ”Central Park Pram“. Särskilt intressant är vridförslutningen på Coach parfymsprayer som påminner om förslutningen på de berömda väskorna. Den kan bara öppnas genom att vridas och parfymen kan alltså inte rinna ut av misstag.

Köp de omtyckta Coach-parfymerna hos parfumdreams

Även om den första Coach-parfymen först lanserades 2016, har Eau de Parfum och Eau de Toilette från Coach redan fått en trogen fanskara. Här är de mest omtyckta dofterna hos parfumdreams:

  • Wild Rose: Denna diskreta, kvinnliga doft lanserades våren 2022 och gjorde kometkarriär direkt. Den klassiska flakongen med den smickrande formen har en bordeauxröd färg och den ikoniska logotypen. En toppnot av röda vinbär och bergamott förenas i hjärtnoten av ros och jasmin. För de jordiga noterna står tonkabönor och kristallin mossa.
  • For Men: Den manliga versionen av flakongen har rakare linjer, men bär det omisskännliga kännetecknet för parfymerna från Coach: vridförslutningen och den präglade logotypen. Denna herrdoft från Coach utstrålar coolt självförtroende och energi – den amerikanska drömmen i doftform. Bergamott, kumquat och nashi-päron blandar sig med kardemumma, koriander och geranium. En antydan av vetiver och mocka skapar den manliga noten.
  • Women: Denna damparfym från Coach återspeglar metropolen Manhattans positiva livsglädje. Den hänför med kontrasten mellan orientalisk ros, gardenia och cyklamen, fruktigt fräscht hallon och rafflande rosépeppar. Resultatet är en feminin doft som med sina undertoner av cashmeran och sandelträ erbjuder en doftupplevelse för mycket speciella stunder.