Nu har vi 25%* rabatt på många artiklar

Menu

Parfumdreams

Fotbad

4 Artikel

Fotbad – timeout för fötterna

Ett fotbad hemma är välgörande för fötterna, men också för humöret. Därför är det inte fel att ta ett vitaliserande och uppfriskande fotbad med jämna mellanrum. Fotbadet är det perfekta sättet att vårda trötta fötter. Nedan har vi samlat några tipps för ett lyckat fotbad.

Välgörande fotbad för trötta fötter

Du bör alltid ta ett fotbad innan du använder en fotpeeling eller en fotkräm. Fotbadet gör fötterna rena och förbereder fotsulorna och tårna för resten av vårdrutinen. Fotbadet i sig lindrar spänningar och inflammationer och tillför huden vårdande ingredienser. Ett fotbad mot förhårdnader eller fotsvamp kan ge extra lindring. Så här använder du fotbadet:

  • Välj ett fotsalt. Det finns många olika slags fotsalt som passar i fotbadet. Självklart kan du köpa ett passande fotsalt, men du kan även blanda ett välgörande fotsalt av svart te och eteriska oljor själv. Oljor av myrra, teträd och lavendel är särskilt populära.
  • Förbered fotbadet: Häll en tillräcklig mängd vatten i en balja eller i ditt elektriska fotbad. Till det elektriska fotbadet räcker det med mellan 1,8 till 2,3 liter vatten. Vattentemperaturen bör vara cirka 33 grader. Det är skönt för fötterna utan att påfresta dem.
  • Vila fötterna: Ha fötterna i fotbadet i ungefär 20 minuter. Om du sitter längre kan du hälla i mer varmt vatten i fotbadet. Kontrollera i så fall vattnets temperatur. Den ska inte vara över 40 grader.
  • Torka fötterna noga: Efter fotbadet måste fötterna torkas ordentligt. Glöm inte bort att torka mellan tårna också. Nu är det dags att låta fötterna vila en stund innan du smörjer dem med fotkräm eller fotlotion.

Svettiga fötter eller trötta fötter – det finns ett avkopplande fotbad som är speciellt anpassat till fötterna för varje behov och preferens. Ta även ett välgörande fotbad hemma när du är förkyld. Citron, eukalyptus och timjan gör inte bara fötterna lena. De eteriska oljorna når även fram till luftvägarna, där de lindrar utan att irritera.

Lugnande fotbad på kvällen

Ett fotsalt som innehåller rosenolja, lavendelessenser eller citronextrakt gör att fötterna kommer till ro på kvällen. Behandla ben och fötter med högkvalitativa produkter efter ett fotbad mot förhårdnader. Applicera fotpeeling på fotsulorna och massera in den noga. Glöm inte att massera in peelingen på hälar och tår också. Tvätta av fotpeelingen med vattnet som blev kvar efter fotbadet och fortsätt med resten av vårdrutinen. Ta på dig tjocka bomullssockor när du har smörjt fötterna med fotkräm. Värmen har en lugnande effekt på fötterna och gör att krämen absorberas ordentligt.

Köp många olika fotvårdsprodukter hos parfumdreams

Det är inte bara det vanliga fotbadet som skapar välbefinnande. Ett elektriskt fotbad med bubbelfunktion som stimulerar blodcirkulationen och varsamt masserar fotsulorna gör också stor nytta. Du hittar många sådana produkter hos parfumdreams. De gör inte bara fötterna jätterena. En balanserad vårdrutin ger dig också friska, fina fötter. För vårdade fötter som är vackra i alla skor eller barfota.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 13.07.2024

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube