Djuprengörande schampo

21 Artikel
5
5/5 baserat på alla kundbetyg

När ska man använda ett detoxschampo?

För hår som snabbt blir fett och för svagt hår? Det är inte alltid den egna hårtypen som orsakar problem. Hårvårds- och stylingprodukter är populära att ta till när man vill hålla håret i trim, men med dessa produkter kommer även en nackdel: den s.k. build-up-effekten. Det innebär att mer och mer ansamlingar tas upp i hårbotten och förhindrar att aktiva ingredienser kan tränga in i håret. Det är här som detoxschampot sätts in.

För att effektivt och på djupet ta bort talg, rester från silikoner och ansamlingar av stylingprodukter, innehåller det djuprengörande schampot starka tensider. Dessa tvättaktiva substanser löser upp alla oönskade ansamlingar från hårbotten. Tensiderna torkar emellertid även ut håret och därför ska du alltid följa upp med en näringsrik hårinpackning efteråt.

När ska jag använda ett detoxschampo?

Tumregeln är: Så ofta som det behövs, men så sällan som möjligt. Ett detoxschampo är absolut inte tänkt att användas dagligen. Men i följande situationer gör det en bra nytta:

  • På semestern: Klorvatten ska inte stanna kvar i håret. Ett detoxschampo är därför bra att ha med i resväskan.
  • Vid användning av många stylingprodukter: När mousse, hårgelé och texturspray används tillsammans, bevarar frisyren sin form. Dessa envisa ansamlingar i håret bör du emellertid avlägsna effektivt och på djupet.
  • Före färgbehandlingen: Som en förberedelse inför din nya, fräscha färg måste håret vara rent.
  • Avtagande effekt: När hårvårdsprodukterna plötsligt förlorar sin effekt, kan håret vara överbelastat.
  • Vid curly girl-metoden: Även här ska du emellanåt rengöra håret intensivt med ett detoxschampo.

Men trots alla fördelar har även detoxschampon en stor nackdel: Används de för ofta torkar de ut håret. Dessutom tål inte alla människor de starka tensiderna. Denna produkt har en given plats i badrummet, men den ska användas snarare i undantagsfall.

Detoxschampon och sulfater

Dessa aktiva ingredienser utsätts alltmer ofta för kritik. Många tillverkare har knappt dessa starka tensider i sina produkter längre, eftersom fler och fler människor medvetet vill avstå från dem. Men ett intensivt rengörande detoxschampo kommer tyvärr inte utan en av dessa aktiva ämnen:

  • Sodium Lauryl Sulfate
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Sodium Coco Sulfate
  • Sodium Polystyrene Sulfonate

De goda nyheterna är: Många detoxschampon innehåller en kombination av flera tensider. Då minskar risken för potentiell irritation.

Så här använder du ett detoxschampo

Att använda ett detoxschampo är lika enkelt som att använda andra schampovarianter. Blöt ner håret, fördela schampot i håret, massera in det, skölj ur. Produktmängden varierar alltefter tillverkare och din hårmängd. Se till att inte använda för mycket bara. För det första skonar det miljön och för det andra räcker schampoflaskan mycket längre.

Handla detoxschampo till fördelaktiga priser hos parfumdreams

Har du inte testat ett detoxschampo än? Den här produkten kan lösa många hårproblem i ett nafs: Lockarna blir livfullare, hårrötterna fräschas upp. Hårbotten kan återigen andas och du får överlag en mer mjuk och följsam hårman. Hos parfumdreams hittar du detoxschampon från många olika märken till fördelaktiga priser.