Contouring

11 Artikel
137
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Med contouring framhäver du din ansiktsform perfekt

Det som en gång började som en trend, är idag fast förknippat med ett strålande utseende och dekorativ kosmetika. Contouring sätter inte bara accenter. Den är ett hemligt trick för att betona vissa partier i ditt ansikte och dölja andra. Ju skickligare du är, desto större är möjligheterna med denna kreativa teknik. Viktigt att tänka på: Din hudton och din ansiktsform.

Med dessa produkter lyckas du med contouringen

Lite bronzer här, lite highlighter där. För den perfekta contouringmakeupen behöver du två saker: lite tid och lite övning. Även när det gäller smink är regeln: Ingen blir mästare över en natt. För att du ska lyckas med contouringen i framtiden, hittar du passande produkter i parfumdreams webbshop:

  • Highlighter: Formar feminina konturer och betonar kindbenen, amorbågen och ögonvrån.
  • Konturpuder: Matt finish och kall färgton – motsvarigheten till bronzern ger ansiktet mer definition.
  • Bronzer: Somrigt skimrande accenter i varmt bruna toner som kontrast till highlightern.
  • Contourstick: Den krämiga konsistensen ger stark täckning, men är inte så lätt att jobba med. Perfekt för torr hy.
  • Contourpuder: Tar bort överflödigt fett och ger en matt finish. Det bästa valet för fet hy och blandhy.
  • Olika borstar: Det är bara med det rätta verktyget som du får ett strålande resultat.

Oavsett om du bestämmer dig för fast eller flytande contouring: Innan du börjar, ska du fastställa din hudton. Din valda produkt ska vara max en till två nyanser ljusare eller mörkare än din naturliga hudton. Annars riskerar du att få en maskliknande make-up. Färgtonen på contouringprodukten ska alltid vara kall, eftersom den ska efterlikna en naturlig skuggning.

Det är när man vill förändra ansiktsformen, som contouringen verkligen blir magisk. Smala kinder blir fylligare med hjälp av en highlighter, samtidigt som en kantig haka mjukas upp med hjälp av mörka accenter. Ett ovalt ansikte får en uttrycksfull silhuett när kindbenen betonas. En rund ansiktsform blir synbart mer avlång med precisa accenter.

Tips för en strålande contouringmakeup

Ett contourstick ger med sin krämiga konsistens ett annat resultat än ett torrt puder. Se till att inte applicera för tjockt. För många lager får ansiktet att se översminkat ut. Applicera lite i taget, för att få den rätta mängden. Med lite övning kommer du snart på hur du ska göra.

Den perfekta contouringen framhäver dina bästa drag. Men den förändrar inte ditt ansikte så mycket, att den inte längre passar dig. Ofta räcker det med bara lite konturpuder under kindbenen, för att betona dem. Många gillar även att konturera näsan och käkpartiet. I slutändan är det bara du som vet vad som passar dina drag bäst.