Micellärt vatten

56 Artikel
5136
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Micellärt vatten – mild, grundlig rengöring

Micellär rengöring avlägsnar grundligt makeup och smutspartiklar. Eftersom den är mycket mild mot huden, passar den även för att ta bort sminket runt det känsliga ögonpartiet. Hos parfumdreams hittar du ett brett urval av produkter, som uppfyller kraven hos olika hudtyper. Produktpaletten sträcker sig från milda micellära vatten som avlägsnar makeup till varianter som rengör orenheter i huden och intensivt vårdande anti age-produkter med hyaluronsyra.

Vad är micellärt vatten?

Miceller är nanosmå molekylgrupper med en fettälskande kärna och ett vattenälskande hölje. Molekylerna drar åt sig smuts som en magnet. Micellerna kapslar in smutspartiklarna, så att de snabbt och enkelt kan avlägsnas utan att huden torkar ut eller blir irriterad. Det micellära vattnet rengör de djupare hudskikten utan hårt tryck eller kraftigt gnuggande.

Tack vare den moderna micellära teknologin behöver du i stället för sminkborttagning och ansiktsvatten bara en produkt, som snabbt och noggrant rengör huden. Samtidigt är det micellära rengöringsvattnet fuktgivande. Precis som ett ansiktsvatten skyddar det hudens ytterlager mot uttorkning och reducerar hudirritationer.

Hur använder du micellär rengöring?

För att rengöra huden applicerar du det micellära vattnet på en bomullsrondell och sveper den mjukt över ansiktet. De aktiva ingredienserna drar till sig smink, talg och smuts som en magnet, så att du i ett enda steg rengör huden på djupet. Vissa produkter avlägsnar även vattenfast eyeliner och mascara. Lägg bara rondellen några sekunder på det slutna ögonlocket och stryk bort sminkresterna utan att trycka på ögat.

Tips: Det finns rengöringsservetter indränkta i micellärt vatten som speciellt passar för en snabb och grundlig rengöring på resan. De sparar plats i bagaget och är bekväma att använda.

Micellärvatten för olika hudtyper

Denmicellära rengöringen har allmänt en hög hudtolerans. Hypoallergena varianter passar tack vare den låga allergirisken till och med för den känsliga huden som lätt blir röd. När du väljer en produkt ska du tänka på att den passar din hudtyp:

  • Känslig hud: För den mycket känsliga huden passar en micellär rengöring som inte innehåller några doftämnen, alkohol eller konserveringsmedel. Ekologisk hampa, dexpanthenol och druvkärnolja lugnar irriterad hud.
  • Torr hud: Glycerin och hyaluronsyra hör till de viktigaste fuktgivande ingredienserna i micellärt vatten och förbättrar hudens elasticitet.
  • Oren hud: För en hud med finnar och pormaskar passar milt rengörande produkter. De är alkoholfria, för att inte ytterligare irritera huden. Varianter med antibakteriella egenskaper dämpar inflammationer och förebygger samtidigt uppkomsten av nya orenheter i huden.
  • Fet hud/Blandhud: Varianter med salicylsyra är inflammationshämmande. För denna hudtyp innehåller många micellärvatten alkohol, som avlägsnar överflödig olja från huden.
  • Mogen hud: Produkter med hyaluronsyra förser det yttersta hudlagret med fukt och har en plumpande effekt. Huden får en behaglig, fräsch känsla och en lätt rosig touch. Antioxidanter vitaliserar huden.

Micellärt vatten används gärna som det första steget i den grundliga ansiktsrengöringen. Som ett andra steg rekommenderas att rengöra ansiktet med en rengöringsgel eller en rengöringsolja, för att verkligen avlägsna dagsmakeupens alla rester.

Handla micellär rengöring hos parfumdreams

Ett micellärt vatten är en riktig allroundprodukt som rengör ansiktet på djupet och som passar alla hudtyper. Hitta ditt nya micellära favoritvatten hos parfumdreams.