Kondomer

19 Artikel
13
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Köpa kondomer – mer än bara preventivmedel

Kondomer är något av de viktigaste du kan ha i sovrummet. Om de används rätt skyddar de inta bara mot oönskad graviditet, de skyddar även mot könssjukdomar. Medan kondomen tidigare var en nykter affär, ger den numera mycket omväxling i sänghalmen. Följande sorter kan ge kärlekslivet ett riktigt lyft:

  • Färgglada, smaksatta kondomer: En trevlig överraskning, inte bara vid oralsex.
  • Knottriga, räfflade, med stimulerande gel: Intensiva och omväxlande känslor för mer glädje i sängen.
  • Latexfria kondomer: Perfekt vid latexallergier.
  • Kondomer i olika storlekar: En perfekt passform ger njutning och säkerhet.
  • Kondomer som knappast känns: Supertunn latex ökar samhörigheten och förbättrar kärlekslivet.
  • Extra fuktiga kondomer: Ett bra komplement eller alternativ till glidgel vid torra slemhinnor.
  • Uthållighetsförlängande kondomer: Ett lätt bedövningsgel fördröjer mannens orgasm.

Säker sex har aldrig varit sexigare! Kondomernas tillverkare har hittat på ett och annat. Den tråkiga imagen är numera vatten under broarna. Dagens kondomer anpassar sig perfekt till penis. Det ökar säkerheten och njutningen för alla inblandade. Och det finns en lustfylld lösning för alla preferenser. Många använder kondomer som en frisk fläkt i kärlekslivet. Hos parfumdreams hittar du ett stort utbud olika slags kondomer.

Använda kondomer säkert

Tillverkarna testar sina kondomer med toppmoderna metoder innan de släpps ut på marknaden. Om de förvaras i en obruten förpackning håller de i flera år. Men titta gärna på bäst före datumet innan du använder kondomen. Om det har passerats är det säkrast att köpa nya kondomer. Förpackningen får heller inte vara skadad. I annat fall finns risken att kondomen går sönder.

Fast kondomer förefaller vara oförstörbara ska de aldrig förvaras länge i plånboken. Tryck och vassa kanter kan skada förpackningen kvickt. Även för hög värme skadar gummit och gör det sprött. Då kan säkerheten inte garanteras längre. Var även försiktig med kondomen om du har långa naglar. Fritt efter devisen ”Better safe than sorry” ska du alltid använda en ny kondom om du är osäker.

När du köper kondomer visar du din partner att du tar ditt ansvar. Säkrare sex är viktigare än någonsin och ger alla inblandade den sköna känslan av att kunna ge sig hän helt. En viktig sak: Efter användningen ska du kasta kondomen i soporna. Spola inte ner kondomen i toaletten, eftersom det kan orsaka otrevliga stopp i rören.

Vad är latexfria kondomer?

Tidigare var goda råd dyra för människor med latexallergi. Latexfria kondomer blev ett genombrott och har sedan dess blivit ett oumbärligt alternativ. De består av olika material som polyisopren (konstgjord latex utan allergiframkallande proteiner), polyuretan eller Vytex. Alla dessa material kännetecknas av att de kan användas av allergiker och att de har en god töjbarhet. Dessutom lovar tillverkarna intensiva känslor och närhet.

Latexfria kondomer har även en beläggning av silikonglidgel för lägre friktion. Om du vill använda extra glidgel bör du även läsa informationen på förpackningen. Latexfria kondomer är lika säkra som kondomer med latex. Men de är också lämpliga för veganer eftersom kasein (mjölkprotein) inte används för deras tillverkning.