Spara 22%* + 10%*** med Premium

Menu

Parfumdreams

Lockband för vackra lockar utan värme

Lockband är ett mycket skonsamt sätt att trolla fram mjuka lockar i håret. Du rullar in det i håret på några minuter och kan efter några timmar se fram emot vackra lockar. Bäst resultat får du om du använder lockbandet under natten. Du slipper du intensiv värme och kan låta håret få en paus. Men tänk på att lockbanden passar bäst för långt hår. För kort och medellångt hår bör du använda locktång.

Använd lockband på natten och se fram emot frodiga lockar

Det finns vid det här laget massor av olika hårband för lockar som i princip fungerar på samma sätt. Stoppade band av sammet, mjuk velour eller satin påminner utseendemässigt om ett morgonrocksbälte. Bäst resultat får du om du rullar in det i lätt fuktigt eller torrt hår. Håret ska inte vara vått eftersom det då inte kan torka helt. Gör så här när du använder lockband:

 1. Kamma håret och dela det i en mittbena.
 2. Fäst hårbandet mitt på huvudet, så att tyget hänger ner lika långt på båda sidor.
 3. Fäst lockbandet i håret mitt på huvudet med en klämma.
 4. Dra allt hår framåt.
 5. Rulla den första slingan runt bandet. Ju bredare den är, desto större blir lockarna.
 6. Ta med en ny slinga varje nytt varv. Se till att lockbandet är rakt. Det får inte vridas, får då vrider flätan upp sig på slutet.
 7. Upprepa tills du kommer till slutet.
 8. Fäst slingan i lockbandet med en scrunchie. Snurra den två till tre gånger så att den sitter tillräckligt hårt.
 9. Gör samma sak på andra sidan. Se till att du får med slingorna både fram- och baktill. På så sätt får du även vackra lockar baktill och lockbandet sitter fast ordentligt.
 10. Korsa lockbandet baktill på huvudet. Dra båda ändarna framåt och knyt en rosett i pannan. På så sätt sitter flätan fast ordentligt hela natten.
 11. Ta bort klämman upptill på huvudet.
 12. Efter fyra till sex timmar tar du bort scrunchien, rullar ut bandet och drar försiktigt ut lockarna som bildats under natten med fingrarna. Se till att håret är helt torrt.
 13. Fixera looken med lite hårspray.

Med lite övning går det att sätta i bandet på mindre än fem minuter. Det är viktigt att du låter lockbandet sitta i håret i minst fyra timmar. Bäst resultat får du dock, om du låter lockbandet sitta kvar under natten. Ju längre det får sitta i håret, desto mer definierade blir lockarna.

Tips: Om du sprayar lite saltvattenspray i håret innan du använder lockbandet, ger du lockarna mer schwung under natten. Håret får mer struktur tack vare havssaltet i sprayen. Det får ökad volym och textur.

Köp lockband hos parfumdreams

Med lockband förvandlar du slätt eller naturligt vågigt hår till vackra lockar. Men det förutsätter att du har en viss hårlängd. Bäst lyckas håraccessoarerna i axel- till höftlångt hår. Produkter av mjuka material som sammet eller satin skapar minst friktion. Det ger ingen frissighet och bryter inte hårstråna. Lockband är ett bra alternativ till varma redskap som locktänger och plattänger som formar lockar med hjälp av värme. Tack vare den skonsamma användningen kan de utan problem även användas i färgat eller skadat hår.

Upptäck lockband hos stylingprodukter hittar du här i webbshoppen.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 24.06.2024.

******Premium-rabatten gäller inte på presentkort. Alla övriga villkor finns på www.parfumdreams.se/parfumdreams-premium

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube