Parfym från DKNY

DKNY står för „Donna Karan New York“ och innebär ett avslappnat mode med en urban touch. Det interna… Ta reda på mer

DKNY Parfym

DKNY står för „Donna Karan New York“ och innebär ett avslappnat mode med en urban touch. Det internationellt kända varumärket lanserades på marknaden år 1989 och tillhör än i dag ett av de viktigaste trendmärkena i världen. DKNY förkroppsligar New Yorks energi och själ. DKNY:s stil är ung, fräck och trendig och detta återspeglas i den framgångsrika doftkoncepten: DKNY-dofterna är skapade för alla de som njuter av varje dyrbart tillfälle fullt ut och tar vara på livets intensitet.

Visste du redan Innehåll

DKNY – parfym från modemärket Donna Karan New York

DKNY, fyra bokstäver och de omisskännliga initialerna för en världskänd modedesigner. Donna Karan New York är ett världskänt, framgångsrikt och ledande märke som återkommande har utgjort ett hett samtalsämne ända sedan starten 1985. En framgång som Donna Karan har uppnått genom ett mycket enkelt koncept. Hon skapar mode som hon själv skulle vilja ha på sig och och kan på så vis designa kläder på ett mycket målinriktat sätt. Det betyder samtidigt att hennes mode även kan bäras av alla kvinnor och inte bara av supersmala fotomodeller. Basmodet handlar inte bara om bärkomfort, utan även om kombinationsmöjligheter. Vad är det en välklädd kvinna saknar? Helt rätt, en matchande parfym! Även här gjorde modeskaparen snabbt succé.

Parfymer från DKNY – energi för dyrbara stunder

Parfymerna från DKNY ska vara urbana, återspegla metropolen New Yorks sjudande citypuls, men trots detta tappas ändå parfymerna på runda flaskor med smickrande former. Under beteckningen Delicious eau-de-parfum-spray finns det flera varianter, t.ex. Be Delicious eller Be Delicious Fresh Blossom, två sorter som inte skulle kunna vara mer olika. Även om båda flaskorna är äppelformade, signalerar redan färgen tydligt skillnaden mellan de båda olika sorterna. Den fräscht gröna varianten får dig att associera till ett grönt äpple, den första doften – den första frukten? Denna flaska innehåller sensuella, men även oskuldsfulla, komponenter. I basnoten återfinns ambra, citronträ och mysk, en blandning som inte bara är väldoftande, utan även förförisk och söt, precis som det första äpplet i Edens lustgård. När det gäller DKNY Be Delicious Fresh Blossom har Donna Karan förmodligen inspirerats av våren i New York-oasen Central Park. Där utgör äppelblommornas skirt rosafärgade kronblad vårens vackra budbärare. Och doftnotens blommiga komposition är lika skir som dessa vackra blommor. I denna fräscha parfym, som är som en uppfriskande vårvind, ingår även inslag av röda äpplen, tränoter, fräsch grapefrukt, svarta vinbär och aprikos liksom förstås även rosor. Red Delicious – likheten med äpplet blir allt tydligare – är förstås en sinnlig och förförisk doft – liksom det första äpplet. Alla flaskor finns som parfymspray på 30–100 ml.

Unna dig en parfym från DKNY

Parfymer från DKNY är något alldeles speciellt oavsett variant. Dofterna i de äppelformade flaskorna är fyllda av energi och livsglädje och om du vill unna dig denna doft från topp till tå kan du även köpa dig en matchande duschgel eller kroppslotion. Ytterligare en bokstavskombination bidar till ögonfägnad här i världen: DKNY MYNY, d.v.s. My New York av Donna Karan. Den är rakt på sak och lika pulserande och full av möjligheter som metropolen själv. Den nyaste doften från Karan New York är öppen och livsbejakande, på denna punkt är trendsättarna redan eniga. Som eau-de-parfym är den framförallt fruktig. Detta garanteras av hallonaromer, galbanum och rosépeppar. I Centralasien har galbanum redan i hundratals år använts som balsam. Parfymen EDP har en varm och kryddig doft och dess peppriga not ger stöd åt de andra essenserna i parfymen. I basnoten återfinns patchouli, vanilj-absolue, mysk och ambra, en kombination som ger en unik doftupplevelse.