Solskydd

93 Artikel
586
4/5 baserat på alla kundbetyg

Din viktigaste sommarprodukt: solkrämen

Det är inte bara på semester som en solkräm bör ingå i hudvårdsrutinen. De delar av huden som är mest utsatta för solen är också de som brukar åldras mest. Dessutom ökar risken för hudcancer med varje solbränna.

Därför ska du alltid smörja dig ordentligt, varje dag, inte bara på semestern. Om du vistas länge i solen länge bör du också bättra på med mer kräm regelbundet. Då skyddar du dig mot obehaglig solbränna på kort sikt och främjar din huds hälsa på lång sikt.

Vilken solkräm passar dig?

Det finns massor av olika solskydd. Det finns solskydd med olika hög SPF. En annan skillnad är att de kan ha väldigt varierande konsistens. Till vardags är en lättare konsistens som inte klibbar eller känns för fet att rekommendera. På stranden ska du däremot välja ett vattenfast solskydd så att du kan bada så mycket du vill. Dessa är den vanligastesolskydden för hela kroppen:

  • Solkräm: En klassiker som ger perfekt vård och solskydd. När du tränar eller simmar är det mycket bra att använda en vattenfast solkräm. Givetvis finns det även särskilda solkrämer för ansiktet som är perfekt anpassade till känslig hy.
  • Sololja: Sololjor har ofta en låg solskyddsfaktor. De är därför inte så bra om du ska vara ute i solen länge. Men oljan vårdar huden väl och ger den ett gyllene skimmer.
  • Sollotion: Sollotion har en något lättare konsistens än en solkräm. Därför känns den inte klibbig eller fet och är perfekt till vardags.
  • Solskyddsspray: Denna produkt har två fördelar. Dels smutsar du inte ner händerna när du applicerar den. Dels är solskyddsspray lätt att använda för att bättra på solskyddet under dagens lopp.

Efter en lång dag på stranden är en after sun-lotion perfekt för att återfukta huden och få solbrännan att hålla längre. Om du vill få en läcker solbränna, men vill slippa steka dig i solen är inte heller det ett problem. Med en bra brun utan sol kan du ge din hud en strålande lyster när som helst på året.

Köp solskydd för alla hudtyper hos parfumdreams

Ingredienserna i solskydden utvecklas ständigt för att produkterna ska vara så behagliga som möjligt att använda. Oavsett om du planerar din semester eller vill skydda din hud från UV-strålning till vardags: Du kommer att hitta ensolkräm för kroppen hos parfumdreams för varje hudtyp och tillfälle.