Gel Nagellack

17 Artikel
88
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Gelnagellack – välvårdade naglar med långvarig effekt

Perfekt målade naglar ser alltid välvårdade ut, oavsett om de är lackade i naturfärger, klassiska röda nyanser eller knalliga färger. Med gelnagellack uppfylls drömmen om ett nagellack som håller länge, även när händer eller fötter utsätts för kraftiga påfrestningar.

Gelnagellack är enkelt att applicera hemma, precis som med ett vanligt nagellack. Det har dock en annan textur, som gör lacket något mer tjockflytande. Det krävs därför mer tålamod när man applicerar det. Belöningen är briljanta färger med fantastisk täckning.

Fördelarna med gelnackellack med och utan UV-ljus

Det finns två sorters gellack, UV-nagellack, som måste härdas med en speciell lampa. Den kostar visserligen en del, men den som vill använda gellnagellack regelbundet sparar tid med denna metod. Det finns också gelnagellack som är populära att använda hemma, och som härdas i normalt dagsljus.

Lufttorkning eller UV-lampa? Båda metoderna har sina fördelar. Följande översikt kan ses som en liten hjälp när du ska bestämma dig:

  • UV-nagellack håller längre än gelnaglar, som härdas utan motsvarande lampa.
  • Härdningen under en UV-lampa går snabbare och är enklare, dock är de nödvändiga tillbehören dyrare.
  • Det finns speciella gelnagellack som kan användas hemma och kan lufttorka, men som tar längre tid i jämförelse. För att få ett riktigt snyggt resultat bör du måla flera lager, som även måste torka ordentligt.
  • Om gellacket appliceras noggrant och får tillräckligt med tid att härdas i luften, håller det betydligt längre än vanligt lack.

De innovativa lacken har en textur som gör att de håller sig perfekta länge. Som regel behöver gelnagellack inte tas bort förrän nageln har växt ut så pass mycket att en lucka syns.

Så lyckas du med manikyren med gelnagellack

För att nagellacket ska hålla perfekt ska naglarna rengöras noggrant från fett och smuts. Klipp och fila dem till önskad längd. Sedan applicerar du ett tunt lager baslack, även kallat underlack. När detta har torkat är det dags att lacka: Applicera valt gelnagellack i tunna lager. När lacket har härdat helt avslutar du manikyren med ett topplack.

Det finns genomskinliga överlack med olika egenskaper. Det kan göra naglarna snyggt glänsande, eller ge dem ett matt utseende. Det finns även med olika extra effekter, som t.ex. glitterpartiklar. Huvudsyftet med gelnagellack är dock att skydda ytterligare mot skador.

Shoppa gelnagellack hos parfumdreams

Diskreta beige nyanser, hemlighetsfullt svart, feminint rött eller glada färger: Gelnagellack finns i många färger och t.o.m. som set. Fantastiska UV-nagellack eller gelnagellack ger makalösa färgresultat och är dessutom resistenta mot repor och förebygger att naglarna blir flisiga.

Naglar som målas med gellack hjälper dig att se välvårdad ut på jobbet, när du tränar och på fritiden. Den som har svårt för att bestämma sig för en färg från det stora urvalet kan kombinera olika färger: Måla naglarna i olika färger beroende på humör. På så sätt kan du få snygga effekter. Låt dig inspireras av vårt stora sortiment av gelnagellack!