Nu har vi 25%* rabatt på många artiklar

Menu

Parfumdreams

Schampo för håravfall

4 Artikel

Köp medel för hårtillväxt och schampo mot håravfall hos män

Höga tinningar eller en kal rund fläck baktill på huvudet är inte ovanligt hos män efter 20 års ålder. För att förebygga tilltagande hårförlust finns speciella schampon och medel för hårtillväxt som aktiverar hårrötterna. Hos parfumdreams hittar du ett brett urval av produkter med olika ingredienser som motverkarhåravfall hos män.

Hur uppstår håravfall hos män?

Smygande håravfall hos män uppstår oberoende av ålder och hormoner. Det finns inga specifika partier som blir tunnare, utan istället tunnas håret ut över hela huvudet. Orsaken till detta kan vara vissa mediciner, förkylningar eller rubbningar hos sköldkörteln. Det kan även bero på faktorer som stress eller brist på näringsämnena järn och zink.

I många fall är hårförlust hos män genetiskt betingat. Tidigare sågs det manliga könshormonet testosteron som en utlösande faktor. Numera har vetenskapsmän fastställt att det huvudsakligen är nedbrytningsprodukten dihydrotestosteron (DHT) som är orsaken till håravfall på hjässan och i tinningarna.

Om det lagras i hårfolliklarna skrumpnar dessa och producerar till slut inte något hår. Samtidigt drar de blodledande kapillärerna ihop sig, vilket gör att folliklarna inte får tillräckligt med näringsämnen. Tack vare denna kunskap satsar många tillverkare på medel för hårtillväxt för män och schampon mot håravfall, som förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och förser hårrötterna med aktiva näringsämnen.

Förebygg håravfall på ett effektivt sätt: Schampon mot håravfall för män

En effektiv möjlighet som är praktisk i vardagen och som sätter stopp för håravfall är schampon mot håravfall hos män. Dessa innehåller verksamma ingredienser som niacin (vitamin B3) och zink, som aktiverar hårrötterna. De ger dem näringsämnen och främjar samtidigt energiomsättningen.

Högdoserade koffeinschampon finns också på marknaden. Koffeinet i dem hör numera till de äldsta och mest studerade verksamma ämnena mot håravfall hos män. Den energigivande ingrediensen når direkt ner i hårrötterna vid varje hårtvätt. Där blockerar den det manliga könshormonet dihydrotestosteron (DHT) och främjar samtidigt hårtillväxten.

Hur använder man schampon mot håravfall hos män?

För optimal effekt använder du schampot vid daglig hårtvätt och låter det verka i två minuter. Därefter tvättar du ur produktrester med ljummet vatten. För att stärka håret markant och stoppa håravfall hos män ska du använda medlet för hårtillväxt kontinuerligt. Dessutom är det lämpligt att använda hårvatten, flytande medel eller serum som ökar hårrötternas produktivitet och stimulerar håret tillväxttakt.

Medel för hårtillväxt för män: Vilka ingredienser ger effektiv hjälp

För att behandla hårförlust är det viktigt att veta vilken typ det handlar om. Dessa ingredienser passar för att förebygga ärftligt betingat håravfall:

  • Minoxidil: Denna högeffektiva ingrediens vidgar blodkärlen och främjar blod- och näringstillförseln till hårfolliklarna, så att nytt hår växer ut.
  • Aminexil: Den patenterade aktiva ingrediensen liknar minoxidil. Den minskar härdat kollagen i hårfolliklarna och får hårrötterna att sitta stadigare.
  • Arganolja: Oljan är rik på vitamin E, antioxidanter och fettsyror. Den stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och påskyndar hårtillväxten.
  • :Tiocyanat: Ingrediensen stärker hårrötterna och skyddar mot oxidativ stress.
  • Stemoxydine: Den verksamma molekylen stimulerar hårtillväxten och gör håret tätare.
  • Biotinyl-GHK: Tripeptiden består av tre aminosyraestrar och biotin. Det kan stärka håret, främja hårtillväxten och minska håravfall. Samtidigt stimulerar det hårfolliklarna och förbättrar blodcirkulationen i hårbotten. På så sätt blir håret friskt vid regelbunden användning.
  • MKMS24: Den patenterade aktiva ingrediensen från timjan, bambu och linser stimuerar hårrötterna. Den förlänger hårtillväxtfasen, minskar hårförlusten och ökar tillväxten hos nya hårstrån.

De flesta medel för hårtillväxt för män eller schampon ska användas kontinuerligt. Om du slutar använda dem ökar hårförlusten igen. Därför är det viktigt att hitta ett schampo mot håravfall som du tåler.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 13.07.2024

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube